*Nettavisen* Sport.

- Ikke så lurt av meg å svare på det

Foto: Marit Hommedal / SCANPIX

Det er ett spørsmål Jan Jönsson ikke har lyst til å få flere ganger i 2011.

21.03.11 15:07

BRANN - ROSENBORG 2-1:

BERGEN (Nettavisen): Rune Skarsfjord sa nylig at hans eget lag risikerer å rykke ned fra Tippeligaen i 2011. I sesongens første kamp kom Rosenborg på besøk. Fjorårets seriemester.

Rosenborg kom til Bergen med 30 bortekamper på rad uten tap. 33 strake seriekamper uten tap.

Det kunne bli stygge scener på Brann stadion søndag kveld.

Fortjent Brann-seier
Stygge scener ble det, for så vidt, men ikke på den måten man hadde ventet seg. Brann gikk til angrep fra første spark på ballen, med en entusiasme og aggressivitet som virkelig imponerte det kravstore bergenspublikummet. Og sikkert så stygt ut for RBK-fansen.

Snaut to timer senere sto Rune Skarsfjord i presseområdet som vinneren. Rosenborgs nye trener, Jan Jönsson, som taperen.

Rosenborg – uten Steffen Iversen og Anthony Annan – fortjente ikke bedre enn å reise tomhendte hjem. Brann gjorde med rette krav på de tre poengene som ble sikret gjennom Kim Ojos 1-0-mål og Bjørnar Holmviks 2-0-mål. Mushaga Bakengas redusering hjalp ikke på annet enn spenningen i sluttminuttene.

Avvises av kapteinen
Nettavisen spurte Jan Jönsson om hvem han savnet mest i søndagens Rosenborg-oppstilling; Steffen Iversen eller Anthony Annan.

- Det er ikke så lurt av meg å svare på det, konstaterte Jönsson.

Heller ikke Rosenborgs kaptein Mikael Dorsin ville gå med på at Iversen og Annan har etterlatt hull hos seriemesteren.

- Nei, det kan man ikke si. Steffen Iversen er en god spiller. De vi har mistet, er gode. Men vi hadde sånne kamper i fjor også, men da klarte vi å vinne. Vi har Rade og «Mushe» nå, sier venstrebacken diplomatisk.

Men kanskje oppsummerte han likevel betydningen til Iversen og Annan – noe ufrivillig, rett nok – da han la til at i fjor klarte Rosenborg å vinne slike kamper.

Flere faktorer
Faktum er uansett at Brann i nigerianeren Kim Ojo hadde en råsterk spiss som fungerte som et fantastisk oppspillspunkt. Rosenborg manglet nettopp dette. Steffen Iversen er ikke lenger i klubben, og talentfulle Mushaga Bakenga er en helt annen spillertype.

Les mer om Kim Ojo: - Jeg takker Gud hvert eneste sekund

- Det er små marginer. Det gjelder ikke å slippe inn mål når underlaget er som dette. Det er viktig å få det første målet og i alle fall ikke havne under med to mål på et sånt krigeunderlag, mener Dorsin.

Jan Jönsson konstaterer at rekken med kamper uten tap stoppet på 33, at rekken med bortekamper uten tap stoppet på 30. Og at Brann var langt mer aggressiv enn Rosenborg innledningsvis.

Om det skyldes at Brann spilte hjemme, at Rosenborg er uvant med å tape eller at Rosenborg er gullfavoritt hos de fleste, mens Brann spås en tung sesong, vet han ikke.

- Det er mange sånne faktorer. Hvem av dem som er tyngst, vet jeg ikke, men det er nok riktig at det var flere faktorer som spilte inn.

Ferdig med det
Mikael Dorsin er faktisk ikke lei seg over at rekkene med ubeseirede kamper røk.

- Da slipper vi å tenke på det, sier han til Nettavisen med et skjevt smil.

Blikket hans understreker imidlertid at han mener dette alvorlig.

- Jo, men det er litt sånn. Da får vi en ny start, legger han til.

Rosenborg-kapteinen vil uansett ikke bruke de lange rekkene med ubeseirede kamper som noen unnskyldning, som en slags forklaring på at Rosenborg ble tatt på senga av aggressive Brann-spillere.

- Vi tenkte ikke på rekken i dag. Det er åpningskamp og ny start, så vi tenkte bare på det. Men vi tenker kanskje på det nå etterpå.

Ferdig på mandag
Mandag samler Jönsson spillerne igjen. Da skal søndagens kamp gjennomgås i detaljer.

- Det klokeste er vel å gå igjennom kampen i morgen og bli ferdig med den, ta med seg erfaringene derfra og begynne å bygge. Vi starter med å ta den negative siden, se på det vi gjort for dårlig.

- Så forsøker jeg sikkert å snu det til at andre omgang ble bedre, se på hva som er bra og hva vi kan støte på i fortsettelsen, forklarer den tidligere Stabæk-treneren.

En ting regner Jönsson i alle fall å støte på ofte i sesonginnledningen: Vinterherjede gressmatter.

- Det er en del kamper i starten av sesongen som ser ut som dette, og da er det viktig å tilpasse fotballen din for å ta de poengene som kreves. Så får du forhåpentlig sjansen til å spille bedre fotball etter hvert. Men det er også en ferdighet, det å tilpasse seg forholdene.

HTML EMBED

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag