*Nettavisen* Sport.

- Ikke så voldsomt offensivt fra Åge

Foto: EPA/Scanpix

Brugge-trener Trond Sollied synes ikke Åge Hareides første laguttak som landslagssjef er så voldsomt offensivt. - Det er jo bare en spiss, da, sier han.

21.01.04 13:29

Sollied var en av Semb-epokens krasseste kritikere. Han etterlyste en mer offensiv norsk spillestil, og i morgen skal Norge ut i sin første landskamp under Åge Hareide. Uttaket ble offentliggjort i dag, og landslagssjefen satser på en 4-2-3-1-formasjon med to debutanter i laget.

Bare en spiss
- Offensivt fra Hareide, Sollied?

- Det er jo ikke så voldsomt offensivt, da, det er jo bare en spiss. Alt avhenger av hvordan det fungerer. Man må ikke se seg blind på formasjoner og tall heller, sier Sollied til TV 2 Nettavisen.

Terje Skjeldestad får sin debut i landslagsmålet, mens Jon Inge Høiland debuterer på høyreback for Norge.

- Terje Skjeldestad har stått i mål for U21-landslaget, og Jon Inge Høiland har også mye erfaring fra det laget, så de er ikke nykommere for norsk fotball. Høiland har jo spilt i Sverige, og det er heller ikke flusst med gode backer i Norge, fortsetter Sollied.

Test for enkeltspillere
- Hvor viktig er en sånn kamp, siden vi er i januar og ingen av utenlandsproffene er med?

- Det er mer en test for enkeltspillere enn det er for laget. Uansett vil man forsøke å vinne hver kamp. Men når man ikke har anledning til å plukke ut de beste spillerne, blir det viktig for nykommerne å vise seg fram, sier Brugge-treneren.

- Hvor viktig er kampen for Åge Hareide?

- Det er jo en treningskamp, og man kan ikke se seg blind på resultatet heller. Dette er hans første sjanse til å se hva som rører seg i fotball-Norge under de beste spillerne. Men nå er det ikke dermed sagt at det er de beste spillerne som er i utlandet heller, sier Sollied.

Åpen kamp
- Hva tror du om kampen? Hvordan går det?

- Tradisjonelt sett når Norge og Sverige møtes, så er det helt åpent. Sverige er i samme situasjon som Norge, at de også vil se på spillere i den hjemlige ligaen, så dette er helt åpent, avslutter Club Brugge-treneren.

Her er Hareides laguttak (4-2-3-1):

Terje Skjeldestad - Jon Inge Høiland, Vidar Riseth, Brede Hangeland, Ståle Stensaas - Jan Gunnar Solli, Magne Hoset - Jan Derek Sørensen, Frode Johnsen, Harald Brattbakk - Håvard Flo.

Hva synes du om Åge Hareides første laguttak? Skriv inn i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag