- Ikke send dem rundt i Europa

Foto: Daniel Ochoa de Olza (Ap)

Nils Arne Eggen mener norske klubber har et felles ansvar for å holde talentene i landet.

22.10.10 11:33

ATLETICO MADRID - ROSENBORG 3-0:

MADRID (Nettavisen): Rosenborg har akkurat gått på et nytt stortap i Europa. Trener Nils Arne Eggen holder på og forklarer hva som gikk galt.

Så klarer han ikke la være å komme med en digresjon. Eller et fotballpolitisk innlegg, som han selv kaller det.

- Dette vil jeg skal være med fra denne pressekonferansen: Vi er nødt til å få erfaring, og da må vi samle oss i Norge om at unge norske spillere skal spille på norske klubblag som kvalifiserer seg for Europa, og så får de matching der, sier mannen som aldri har lagt skjul på hva han mente om at for eksempel Steffen Iversen forlot Rosenborg i altfor ung alder.

På tribunen
- Ikke send dem rundt i Europa, der de stort sett sitter på tribunen, fortsetter Eggen, før han kommer med et kraftig stikk til ekspertisen som vil ha flere norske spillere i andre ligaer:

- De som klager på nivået i norsk klubbfotball, kan ikke si at du må ut tidligst mulig for å skaffe deg erfaring for å komme deg med på landslaget. Det henger ikke på greip!

Det som bringer Eggen inn på temaet, er erkjennelsen av det faktum at dagens Rosenborg-lag mangler spillere med internasjonal erfaring.

Nettopp der ligger forklaringen på at RBK i øyeblikket får store problemer på bortebane mot gode lag som Bayer Leverkusen og Atletico Madrid.

For at Rosenborg er langt unna nivået fra siste halvdel av 90-tallet, da de slo lag som Real Madrid, AC Milan, Borussia Dortmund, Porto og Athletic Bilbao, er han ikke i tvil om.

Les også: - Ingen mulighet til å stoppe ham

- Har ikke fått øvd seg
- Vi hadde ikke en del gode resultater – vi hadde mange! Vi er ikke der i dag. Sammenlignet med motstanderne er vi ikke det. Men disse guttene har jo ikke fått øvd seg. Fra 1995 til 2002, da jeg ga meg, var vi i Champions League hvert eneste år. Da får man trening i hva som kreves, poengterer han.

Eggen går ikke inn på enkeltstående spilleroverganger. Men Rosenborg mistet en viktig, ung spiller i fjor, da Alexander Tettey dro til franske Rennes. Etter inneværende sesong er det Vadim Demidov som forlater RBK til fordel for spanske Real Sociedad.

Sannsynlig er det også at Per Ciljan Skjelbred også forsvinner i løpet av det neste året, ettersom kontrakten kun strekker seg ut 2011-sesongen.

Går Skjelbred samme vei som Demidov og Tettey, blir han altså den tredje unge, norske spilleren med gryende europeisk erfaring som forlater Rosenborg på kort tid.

Det bringer definitivt ikke Rosenborg nærmere målet opp en topp 30-plassering på den europeiske klubbrankingen.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mer om emnet: Europa League

Mest lest på Sport

Annonsebilag