RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke sikkert Åge har bruk for meg

(FOTO: Lise Åserud/Scanpix)
Sist oppdatert:
Frode Johnsen håper på landslagsspill, men er ikke fornøyd med sin egen uttelling for Nagoya Grampus 8 hittil i år.

Frode Johnsens japanske eventyr fortsetter. Etter 11 serierunder ligger Nagoya Grampus 8 på sjetteplass i J-League, men ikke mer enn fire poeng bak serieleder Gamba Osaka. Med seier i helgens kamp mot Urawa Reds, klatrer Nagoya minst én plass på tabellen.

- Scorer for lite
Ved siden av tre poeng, har Frode Johnsen ett ønske for kampen: Å tegne seg på scoringslista. Tre nettkjenninger hittil i sesongen er under pari.

- Det er nå liksom spissenes jobb å score mål, da, og tre mål er for lite. Men sånn er det blitt, konstaterer Johnsen overfor Nettavisen.

- Hvordan er formen?

- Den er fin den, egentlig. Og selv om det bare er blitt tre mål, har jeg vært involvert i mange scoringer. At laget gjør det bra er tross alt det viktigste

- Carew selvskreven
Tirsdag presenterer Åge Hareide landslagstroppen til EM-kvalifiseringskampene mot Malta og Ungarn. Johnsen føler seg på ingen måte trygg på at han er blant de utvalgte.

- Det er ikke sikkert Åge har bruk for meg. John Carew er selvskreven, og det samme er vel Ole Gunnar Solskjær. I tillegg er det flere gode spisser i Tippeligaen, og det er vel begrenset hvor mange angrepsspillere som blir tatt ut, poengterer Johnsen, som ikke føler at han kom til sin rett i Bosnia-kampen på Ullevaal. Der ble han byttet ut ved pause.

- I kamper der vi blir liggende bakpå og ikke klarer å skape noe trøkk inne i boksen, kommer ikke jeg helt til min rett. Det er andre som er flinkere enn meg til å skape ting på egen hånd, poengterer den tidligere RBK-spissen.

Ikke dårligere
- Blir du skuffet om du ikke er i troppen?

- Nei, det er ikke noen krise. Blir jeg tatt ut, er det gøy. Men jeg føler ikke at jeg er dårligere enn det jeg har vært før, og kampene denne gangen blir nok litt annerledes.

- Har du fått noen signaler?

- Jeg har ikke snakket med Åge siden forrige samling, nei.

Frode Johnsen har kontrakt med Nagoya Grampus 8 ut inneværende sesong. J-League spilles i likhet med Tippeligaen innenfor kalenderåret. Hva som skjer etterpå, vet han ikke.

- Jeg regner kanskje med at jeg får et tilbud om å fortsette her, men ennå har jeg ingenting konkret å forholde meg til. Jeg holder alle muligheter åpne, egentlig, sier 33-åringen.

Hvilke spisser bør være med i den neste landslagstroppen? Gi Åge Hareide ditt råd!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere