RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke skyld på Carew

Sist oppdatert:
Norge hadde nok av sjanser til å slå Bosnia, men sviktet foran mål. Men landslagssjefen vil ikke skylde på John Carew. Se målet!

ULLEVAAL STADION (Nettavisen): NORGE-BOSNIA 1-2:

Åge Hareide hadde det ikke spesielt godt med seg selv etter det pinlige tapet for Bosnia lørdag kveld. Norges landslagssjef hadde ingen god forklaring på hvorfor det gikk som det gikk.

For til tross for at Norge skapte nok målsjanser, ble det med John Carews ene nettkjenning fra straffemerket tidlig i 2. omgang. Før hvilen hadde bosnierne scoret to ganger. For Norges del sviktet det i de avgjørende øyeblikkene foran mål. At Bosnia scorer på de to første sjansene de har i kampen, er på ingen måte noen trøst når EM-billetter står på spill.

- Blir ofte sånn i fotball
- Jeg har det aldeles for jævlig i slike situasjoner. Hvis vi ikke hadde produsert noe, hvis de hadde spilt oss ut, så hadde det vært greit. Nå har jeg en ekkel følelse, fordi jeg føler egentlig at vi var bra nok, sa Hareide på pressekonferansen etter kampen.

John Carew kjempet innbitt og iherdig på topp, og skapte også flere store muligheter for seg selv og Norge, men avslutningene ble i beste fall tannløse.

- Men det er ikke bare John Carew som har store sjanser. Vi må ikke legge all skyld på én manns skuldre. Det blir ofte sånn i fotball, at når man misser noen sjanser, så blir det litt krampeaktig. Det blir skudd utenfor istedenfor på mål, og vi kan ikke gjøre annet enn å samle oss. Vi må jobbe knallhardt den korte tiden fram mot onsdag.

Hareide er bevisst på hvilke signaler han sender ut til spillerne i motgang.

Må stå oppreist
- Hvis jeg henger med hodet, så hjelper jeg ikke spillerne i det hele tatt. Det gjelder å stå oppreist og ta smellen rett på hakespissen, og så jobbe videre. Det skal jeg gjøre, la han til.

Hareide mener selv at Norge var godt forberedt til kampen. Og han var heller ikke så bekymret da Bosnia tok ledelsen på et fantastisk frispark.

- Men da det andre målet kom, så ble det en forferdelig bratt bakke for oss. Det kan snakkes varmt om målsjanser, men man er nødt til å se ballen gå i mål. Det er det som gir oss resultater, mente Hareide.

Hellas tapte 1-4 for Tyrkia lørdag kveld, hvilket betyr at onsdagens kamp mot nettopp Tyrkia i Tyskland, blir en være eller ikke være-kamp for Norge og Hareide.

- Nå er vi nødt til å vise hva som bor i oss. Vi må slå nedenfra og reise oss veldig fort. Det spørs hvor mye krefter vi har for å gjøre det, men vi skal i hvert fall gjøre et godt forsøk, sier han.

Må vinne
Hareide hadde folk på plass i Athen som så Hellas-Tyrkia, og erfaringene derfra blir brukt for alt hva de er verdt inn mot onsdagens kamp i Tyskland. Hareide må også finne en erstatter for Morten Gamst Pedersen, som må stå over neste oppgjør.

- Vi må nesten slå Tyrkia for å ha en god mulighet til å gå videre, mener landslagssjefen.

Når det gjelder det Bosnias første scoring, så ville ikke landslagssjefen legge skylden på en Thomas Myhre uten kamptrening. I hvert fall ikke direkte.

- Thomas må svare for det som skjedde, men han forventer et innlegg i feltet. Det var også et godt skudd, og da skal det lite feilposisjonering til for at det kan gå galt, sa landslagssjefen.

Ingen slakting
Hareide har en foreløpig plan for hvordan han skal snu motgangen.

- Det viktigste man kan gjøre, er ikke å grave seg ned og slakte seg selv. Vi må gå inn og se hva vi konkret gjør bra, og bruke det inn mot Tyrkia-kampen. Gutta er veldig skuffet nå, men vi kan ikke slakte dem fullstendig fordi de tapte en fotballkamp. Vi må se litt bak hvorfor det skjer også. Det var udyktighet begge veier, men vi får gripe fatt i det som er positivt, og håpe at uttellingen blir bedre igjen neste gang, avsluttet han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere