RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke slakt oss nå

Sist oppdatert:
GLASGOW (TV 2 Nettavisen): Selv om Norge skulle gå på en ny smell mot Skottland, insisterer flere av spillerne på at Norge er på rett vei. Kan vi godta et nytt tap? Si din mening her.

Ett poeng på to kamper er under pari. Men tåler Åge Hareide og spillerne et nytt tap – eller bør øksa falle på nye Norge hvis lørdagens kamp mot Skottland ender med en ny nedtur? Spillerne er i hvert fall ikke i tvil.

Ofte svartmaling
- Vi må finne tilbake til vår måte å spille fotball på. Det er ikke alltid det fungerer – som mot Hviterussland sist. Men alt tar tid, og jeg synes alt med nye Norge har vært positivt. Det blir ofte svartmaling etter et skuffende resultat, men vi har bare tapt én eneste kamp med Åge Hareide som trener, sier Claus Lundekvam til TV 2 Nettavisen.

Frode Johnsen er enig.

- Hva skulle man gjort annerledes, spør han.

- Det er sannsynligvis de beste spillerne som er her. Jeg mener vi prøver å spille fotball slik fotball skal spilles, og det eneste som skulle vært annerledes – det er at vi slo Hviterussland i stedet for at det ble 1-1, sier RBK-spilleren.

Den norske troppen blir omtalt som den beste på lang, lang tid. Den skotske blir av noen omtalt som den verste noensinne. I tillegg sliter skottene med voldsomme skadeproblemer, og hele seks spillere som hadde vært aktuelle for førsteelleveren, er ute.

Liten forskjell
Skottland har falt voldsomt på FIFA-rankingen, men Åge Hareide påpeker at selv om det skiller cirka 30 plasser mellom Norge og Skottland, er ikke forskjellen så stor.

- FIFA-rankingen er jevnere enn folk tror, sier Hareide.

- Men vi må bli oss selv igjen mot Skottland. Vi må tørre. Det blir trolig et voldsomt kjør til å begynne med, akkurat som mot Nord-Irland. Det må vi stå imot. Vi kan heller ikke holde på ballen altfor lenge. Da blir vi taklet sønder og sammen. Det blir nok en jevn kamp, og vi må gjøre minimalt med feil foran begge mål for å vinne, sier landslagssjefen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere