RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke slik jeg vil vinne Tour de France

Foto: Christophe Ena (Scanpix/Ap)
Sist oppdatert:
Andy Schleck er ikke interessert i rivalens gule trøye.

På nyåret får vi den endelige beskjeden: Hadde Alberto Contador rent mel i posen da han vant 2010-utgaven i Tour de France?

Idrettens voldgiftsdom (CAS) sitter på avgjørelsen, og den er ventet å komme i første halvdel av januar måned.

Dersom han ilegges en toårig karantene for clenbuterolbruk, vil han miste sammenlagttittelen i det franske etapperittet. Spanjolen står også i fare for å miste resultatene han har oppnådd denne sesongen, deriblant Giro d’Italia-seieren, men regelverket er blitt håndtert noe ulikt på dette området i lignende saker.

Les også: Schleck hyller Leopard-fusjonen

En utestengelse vil sende Tour de France-seieren i fanget på Andy Schleck. Mannen som har tre andreplasser på rad i verdens største sykkelritt.

I et intervju med La Gazzetta dello Sport gjentar luxembourgeren at han ikke vil vite av trofeet.

- Jeg har fulgt saken (dopingsaken mot Contador, vår anm.) på TV og lest avisene, men uansett hvilket utfall saken får, vil det ikke endre mitt liv, fastholder den påtroppende RadioShack-Nissan-rytteren.

Schelck Jr. tapte rittet med sparsommelige 39 sekunder. De mistet han til alt overmål som en følge av mekanisk trøbbel under rittets 15. etappe.

Tidligere har han uttalt at han «har tilgitt Contador, men ikke glemt det». Contador rykket som kjent idet kjedet låste seg på konkurrentens sykkel.

Men dersom 26-åringen skal vinne Tour de France, skal det skje slik at han mottar hyllesten på Champs-Élysées – og ikke lenge etter at rittet er avsluttet.

- Historien har allerede blitt skrevet. Det skjedde ute på landeveien, og der falt også avgjørelsen. Jeg har ikke interesse av noe annet. Det er ikke slik jeg ønsker å vinne Tour de France, fastholder han overfor La Gazzetta.

PS! Mandag ble RadioShack-Nissan endelig innvilget verdenstourlisens for neste sesong. Mer om det her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere