RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke storebror ennå

Foto: HÅKON MOSVOLD LARSEN (SCANPIX)
Sist oppdatert:
Aalesund og Molde har byttet divisjon, men Aafk-trener Per Joar Hansen vil ikke gå med på at laget hans er storebror i fylket.

Onsdag hadde Aalesund sin første trening i Tippeligaåret 2007. Med unntak av en håndskadet islending var alle spillerne friske og klare til dyst på Color Line Stadion.

- Det er greit å komme i gang igjen, det så bra ut på treningen i dag, sier trener Per Joar Hansen til Nettavisen.

Nedrykksvane
Aafk har gjort nedrykk fra Tippeligaen til en vane, men Hansen mener at det ikke skal drastiske endringer til for å holde seg i den øverste divisjonen.

- Vi kommer til å fortsette med det samme opplegget på treningene. Vi skal forbedre oss i alle ledd, både kollektivt og individuelt. Derfor fortsetter vi med samme mal som i fjor, og endrer kun på et par detaljer, sier Hansen.

Aalesund har ambisjoner om å bli et topplag i norsk fotball, og har overtatt balltronen i Møre og Romsdal etter at Molde rykket ned til Adeccoligaen. Hansen vil likevel ikke gå med på at Aafk er storebror i fylket riktig ennå.

- I år er vi kanskje storbror, men vi har fortsatt veldig mye å bevise kontra Molde. Du trenger bare å kikke på adelstabellen for å se at MFK har vært en storklubb i flere tiår. Nå har vi alle forutsetningene for å bli en toppklubb, men vi har fortsatt en vei å gå, sier den tidligere Rosenborg-sjefen.

Nye ansikter
Nykommerne Magnus Kihlberg og Benjamin Kibebe var på plass på årets første Aafk-trening, og Hansen tror at klubben har fått tak i to kvalitetsspillere:

- Magnus er en veldig rutinert spiller, en ledertype. Han er en toveisspiller på midtbanen som er like god offensivt og defensivt - en 100 prosent profesjonell idrettsmann. Benjamin er en spennende type som skal spille både back og midtstopper, dessuten er han veldig god med ballen.

Har dere flere spillere på vei inn?

- Vi vil styrke stallen med et par nye spillere, og da ser vi etter forsterkninger i alle ledd. Norske spillere har blitt veldig dyre, men vi skal nok få tak i forsterkninger, sier treneren.

Aafk har som nevnt hatt tradisjon for å prestere i Adeccoligaen, mens de har sviktet i Norges elitedivisjon. Hansen mener likevel at nivåforskjellen på ligaene har blitt mindre.

- De fem-seks beste i førstedivisjon er ikke mye dårligere enn de seks nederste i Tippeligaen. Det har jevnet seg ut de siste årene, sier sjefen.

Flere lag
Om et par år kan det bli 16 lag i Tippeligaen, og Hansen tror dette blir uproblematisk med tanke på nivået:

- Jeg har alltid vært en tilhenger av å utvide, det får toppfotballen ut til flere steder i Norge. Dermed får flere yngre spillere sjansen på det øverste nivået og billettinntektene blir større.

Nordlendingen avslutter med å rose lokalpatriotismen rundt klubben, Aafk har nemlig allerede nå solgt samtlige av sine 8000 sesongkort.

- Støtten rundt klubben er formidabel og litt unorsk. Det bor 40000 i Aalesund og vi kunne sikkert solgt 13000 sesongkort. Det er en vanvittig entusiasme rundt klubben, for oss er det utrolig å ha en slik støtte i ryggen, sier Hansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere