RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke tid til pissepause

Foto: Håkon Mosvold Larsen (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug vil være best i det lengste løpet.

LIBEREC (Nettavisen): Det var ikke en del av den opprinnelige planen, men fredag innleder Petter Northug årets Ski-VM med 15 km klassisk.

Det blir også siste gangen i dette mesterskapet han stiller til start uten ambisjoner om å vinne gull. For på 30 km, 50 km og stafett er det seier det handler om.

Les alt om ski-VM i Nettavisens vintersportsmagasin!

- Veldig trua
- Nå begynner jeg å få veldig trua på at formen er der. Og da går jeg for gull, sier Northug til Nettavisen mandag kveld.

- Hva anser du som din beste distanse?

- Kanskje femmila. Når jeg er i form, føler jeg meg veldig sterk i avslutningen av lange løp. Og når det er skøyting og fellesstart ...

- Men det er klart, jeg får ikke tid til å ta pissepause, da, humrer Northug – som faktisk stoppet for å late vannet da han gikk femmila i Holmenkollen for første gang, i 2006 (han ble nummer 15).

- Helt annen kropp
Femmila er VMs avslutningsdistanse. Før den tid skal Northug gå to andre distanser med gullmuligheter, nemlig 30 km fellesstart med skibytte og stafett.

Men først kommer altså 15 km klassisk. Og selv om medalje er urealistisk, har Northug ambisjoner om å vise seg fram.

- Jeg ble nummer 15 i Val di Dentro lørdag. Det løpet gikk i mellomhøyde, og det passer aldri bra for meg. Jeg har en helt annen kropp i lavlandet, poengterer Northug, som ønsker seg faste spor til fredagens løp.

At han ikke fikk konkurrert i det hele tatt mellom Tour de Ski og rennene i Val di Dentro sist helg, tar han helt med ro.

- Hadde håpet
- Jeg har ikke vært stressa i det hele tatt med tanke på VM-formen. Og når jeg får en gjennomkjøring fredag nå, så er jeg veldig godt forberedt til tremila søndag.

- Hvor irritert er du over at du ikke ble tatt ut på sprinten?

- Hva skal jeg si? Jeg droppet sprinten i Düsseldorf før jul, i samråd med trenerne. Og det angrer jeg ikke på, for det var viktig for å lykkes i Tour de Ski. Men selvfølgelig hadde jeg håpet at det jeg har vist i andre sprinter skulle være bra nok.

- Kunne du kjempet om gull på sprinten?

- Ja, det tror jeg. Og hvis det kommer forfall, så er jeg klar!

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere