RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge (Scanpix)

- Ikke tilfeldig at de faller

Sist oppdatert:
Vinneren på Beitostølen mener Simen Østensen og Petter Northug har seg selv å takke.

BEITOSTØLEN (Nettavisen): John Kristian Dahl var nevnt som den kanskje aller største favoritten før fredagens klassiske sprint i den nasjonale langrennsåpningen.

Finnmarkingen viste seg å være stempelet verdig, og kontrollerte alle heatene til han sto øverst på seierspallen som vinner.

Underveis slapp Dahl konkurranse fra Simen Østensen og Petter Northug. Begge gjorde gode prologer – Østensen var faktisk klart best – men røk ut i kvartfinalene etter å ha han havnet i trøbbel. Østensen falt, mens Northug hektet med russiske Nikolai Pankratov.

Østensen til Nettavisen fredag kveld: - Det går greit nå

Dahl føler imidlertid ikke at det tar glansen bort fra seieren. Tvert imot kommer sprintlandslagsløperen med et realt stikk til de to allroundløperne.

- Toskete å si
- Det hadde ikke gjort noe å slå dem i finalen. Men det er ikke tilfeldig at det er allroundgutta som faller. De er rustne på å gå i felt.

- Når man satser alt på ett kort i en sving, havner man lett i trøbbel, poengterer Dahl .

Sprintlandslagstrener Ulf Morten Aune reagerer slik når han hører hva Dahl har sagt:

- Det var jo en litt toskete ting å si ...

Men selv om han synes uttalelsen er toskete, er ikke Aune uenig.

- Når man er så god som det Petter og Simen er, er det bare tull å ligge så langt bak i feltet at man havner i slike situasjoner. De er gode nok til å ta styring, poengterer Aune.

- Skuffet og lei seg
For John Kristian Dahl var fredagens seier en fin formbekreftelse, men så mye annet betydde det ikke. Han er allerede tatt ut til verdenscupsprinten i Kuusamo – som er viktig med tanke på uttak til OL i Vancouver.

Det samme er Petter Northug. Men det er ikke Simen Østensen, som virkelig hadde mye å kjempe for fredag, og som altså fikk veldig dårlig betalt for den meget gode prologen.

- Dette var et veldig viktig renn, og derfor er han veldig skuffet og lei seg nå. Så får vi se om det holder til en plass på laget i Kuusamo, sier allroundtrener Morten Aa Djupvik.

Det er imidlertid bare én ledig plass å kjempe om. Etter det som skjedde på Beitostølen, står det trolig mellom Østensen og Timo André Bakken, som ble nummer to bak Dahl. Trolig er også Anders Gløersen fortsatt med i diskusjonen, mens Jens Arne Svartedal neppe får sjansen etter å ha blitt utslått i semifinalen.

Venter med uttak
- Hvem som blir sistemann på laget til Kuusamo, får dere vite neste mandag, er alt sportssjef Åge Skinstad vil si om saken.

Flere gode sprintere sto over fredagens renn, deriblant Ola Vigen Hattestad (syk), Øystein Pettersen (skadet) og Eldar Rønning.

Kvinneklassen ble vunnet av slovenske Petra Majdic, foran den norske juniorjenta Maiken Caspersen Falla og Kari Vikhagen Gjeitnes.

PS. Fredagens tidlige exit gjør at Petter Northug endrer planene for helgen. Egentlig skulle han ha stått over lørdagens 15 km fri, men der stiller en revansjesugen Northug til start. Det bekrefter Morten Aa Djupvik overfor Nettavisen. Sannsynligvis går han også 10 km klassisk søndag, som planlagt.

Følg sesongåpningen i langrenn og skiskyting i Nettavisens vintersportsmagasin hele uka!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere