RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ikke trent siden OL

Foto: Kallestad, Gorm (Scanpix)
Sist oppdatert:
Petter Northug begynner å få dårlig tid.

Seks OL-løp ble avsluttet med gull på femmila. Så fulgte en døgnlang hjemreise.

Siden har Petter Northug (24) vært syk. Landslagstrener Morten Aa Djupvik erkjenner at det begynner å haste med tanke på å rekke torsdagens verdenscupsprint i Drammen.

- Tett i toppen
- Han har ikke trent etter OL-femmila. Fredag og lørdag var han skikkelig tett i toppen, men søndag var han bedre. Skal han gå i Drammen, må framgangen fortsette. Han bør være i bevegelse senest tirsdag, sier Djupvik til Nettavisen mandag ettermiddag.

Northug kjemper altså for å vinne verdenscupen sammenlagt som første nordmann siden Bjørn Dæhlie vant i 1999.

Mer spennende enn ønsket
I utgangspunktet så det veldig lovende ut. Det gjør det for så vidt fortsatt, men forspranget Northug har på tsjekkiske Lukas Bauer krympet fra 297 til 172 poeng i løpet av helga som gikk.

- Jeg må bli frisk før torsdag. Ellers kan det bli mer spennende enn jeg ønsker, sa Northug til Nettavisen lørdag kveld .

Det er fortsatt 775 poeng igjen å kjempe om i verdenscupen. Kommer ikke Northug tilbake i toppslag innen helga, kan det bli aktuelt å droppe lørdagens 50 km i Holmenkollen – for å spare kreftene til selve verdenscupfinalen i Sverige i neste uke.

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere