*Nettavisen* Sport.

- Ikke VM-kongen ennå

HOCHFILZEN (TV 2 Nettavisen): Han har tatt to strake gullmedaljer. Men Ole Einar Bjørndalen vil ikke utrope seg til VM-kongen ennå. – Jeg mangler ett gull, gliser skiskytter-esset.

06.03.05 15:57

Bjørndalen var i en klasse for seg på jaktstarten. Han skjøt feilfritt på første liggende, men noterte seg for èn bom på hver av de tre neste skytingene.

Suveren
Likevel gikk han inn til sitt andre strake gull i Hochfilzen. Nordmannen startet med et forsprang på 10,5 sekunder foran tyskeren Sven Fischer, og gikk over målstreken i suveren stil, 39,2 sekunder foran sølvvinneren Sergei Tchepikov.

Det andre strake gullet var i boks.

- Jeg følte meg litt som en kannibal i skisporet i dag. Jeg jaktet på gullet, men er sulten på mer, flirer Bjørndalen til TV 2 Nettavisen.

Åttende strake seier
Seieren på jaktstarten var hans åttende strake denne sesongen. Det er ikke mindre enn imponerende.

- Men løpet i dag var ikke helt optimalt. Jeg skjøt tre bom, og det er jeg ikke fornøyd med, forteller Bjørndalen.

Før han fortsetter:

- Faktisk, på sisterunden slappet jeg av for å spare krefter til resten av VM. Det gjør jeg vanligvis ikke, men i dag følte jeg meg såpass sikker på seier mot slutten av løpet at jeg tok sjansen.

Sulten på mer gull
For Bjørndalen er svært lysten på mer gull i VM. Han har allerede tatt gullet på sprinten og jaktstarten, og nå satser han på å ta gullet både på normaldistansen onsdag og fellestarten neste søndag.

- Jeg kan ikke utrope meg til VM-kongen allerede. Først når jeg har tatt mitt tredje gull, kan jeg gjøre det, for da kan ingen andre ta meg igjen, skrattler det symptatiske skiskytter-esset.

Nordmannen innrømmer at han var heldig som slapp unna dopingkontrollen i forkant av rennet. Dermed fikk han god til å plukke ut vinnerskiene.

- Siden jeg slapp dopingkontrollen, fikk jeg god tid til å teste forskjellige ski. Jeg fant frem til et par splitter nye, som fungerte perfekt, røper han.

- Noe av det største du kan vinne
En sprudlende Bjørndalen beskriver gullet på jaktstarten som herlig. Gullmedaljer var hans fjerde totalt i VM-sammenheng.

- Å vinne gull i VM er noe av det største du kan vinne. Det er dette vi jobber frem mot hele sesongen, sier Bjørndalen, og røper samtidig at han også er lysten til å satse på langrenn frem mot de olympiske lekene i Torino i 2006.

- Jeg hadde hatt lyst til å gått femmila i Torino. Men den krasjer med programmet for skiskyting, så det er dessverre uaktuelt, slår han fast.

Feirer med champagne
31-åringen feiret rolig etter gullet på sprinten lørdag. I kveld lover imidlertid Bjørndalen at han skal finne frem champagnen.

- Champagnen kom på bordet i går også den, men da drakk jeg ikke. I kveld, derimot, er det ikke utenkelig at jeg tar meg et glass eller to – men alkoholfri vare, vel og merke, flirer avholdsmannen Bjørndalen.

PS: Egil Gjelland ble nestbeste nordmann på 22. plass. Lars Berger gikk i mål som nummer 32. Frode Andresen kom på 35. plass.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.