*Nettavisen* Sport.

- Imponer meg

KUN TIL BRUK PÅ PROCYCLING.NO Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Få landslagssjefer kan kalle et laguttak enkelt, men ikke mange har det vanskeligere enn Paolo Bettini.

Det norske laguttaket foran verdensmesterskapet i Geelong sist høst skapte mediestorm. Alexander Kristoff og Kurt Asle Arvesen kjempet om den siste plassen og meningene var mange om hvem som skulle få fly jorda rundt for å kjøre sykkelløp.

Mens Steffen Kjærgård egentlig bare måtte velge mellom disse to, har Paolo Bettini en langt vanskeligere jobb. Den italienske landslagssjefen har flere plasser, men også uendelig mange fler kandidater.

De italienske rytterne vet at de må kjøre gode resultater, helst mange, for å i det hele tatt bli vurdert. Bettini har allerede i februar begynt å gjøre seg betraktninger rundt hvem som kan kle seg i asurblått i København.

Gamlegutta må passe seg
Det bugner av talent i italiensk sykkelsport. procycling.no har tidligere fortalt historien om Tour de France-syklisten som er for ung for landslaget .

21-åringen Andrea Guardini har skapt massive overskrifter i sitt hjemland etter at han vant fem av de ti etappene i Tour de Langkawi. Han er allerede stemplet som «den nye Petacchi» av italiensk presse. Ale-jet vant også sine første seire i Malaysia, landslagssjefen har også hatt suksess i rittet.

- De unge har startet sterkt. Spesielt Guardini. Det er sant at det var i Malaysia, men det er alltid vanskelig å vinne og enda vanskeligere å repetere det. Han lykkes i å repetere det fire ganger, sier Bettini til La Gazzetta dello Sport om stjerneskuddet.

En annen unggutt Bettini er svak for er Liquigas-rytteren Daniel Oss, 23-åringen som elsker Paris-Roubaix og Led Zeppelin .

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Tim De Waele

- Se opp for Oss, han bekreftet i Giro di Calabria at han er blant de beste. Han er klar til å ta et steg opp, det kan hende han tar det allerede i brosteinsklassikeren, mener Bettini.

Oss var med i den italienske troppen til Geelong. Om sesongen går som planlagt for den tidligere banesyklisten vil han utvilsomt være i troppen i København.

- Jeg ble imponert over Oss i Geelong. Han hører på veteranene og absorberer kunnskapen som en svamp, forklarer Bettini.

Spørsmålstegn rundt "kapteinene"
Alessandro Petacchi og Daniele Bennati er utpekt som mulige kapteiner i det italienske laget i København. Mens Petacchi har et dopingspøkelse svevende rundt seg settes det spørsmålstegn ved om Bennati kan kjempe med de skarpeste spurterne. Bettini er tydlig skeptisk til begge.

- Jeg har Bennati har løst sine problemer. (¿) For å overbevise meg må han vinne ritt av en viss distanse, sier Bettini.

- Petacchi? Så lenge en syklist kan sykle ritt, altså ikke suspendert eller diskvalifisert, er ikke jeg autorisert til å dømme han, sier Bettini.

I tilegg til disse to er Filippo Pozzato og Alessandro Ballan rutinerte karer som nok gjerne vil ha en kapteinsrolle. Begge disse er avhengig av at flere sprintere er hektet av, men Bettini understreker også at han vil ha flere strenger å spille på.

- Før hadde vi Bettini, Di Luca, Rebellin, Cunego og Pozzato. Å sette alt én kaptein er gambling, mener Bettini.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: EPA/Scanpix

Vil heller vinne OL
Konkurransemennesket Paolo Bettini er selvfølgelig ute etter å vinne alle konkurranser han stiller i, men om han måtte velge er det ikke tvil, da blir det seier under OL i London.

- Måtte jeg velge én enkelt seier som trener, så håper jeg alt ordner seg i OL i London, sier Bettini.

Selv vant Bettini OL i Athen, 2004. Olympiske mestere i sykling har desverre en tendens til å bli glemt, siden de ikke har en trøye slik verdensmesterne har. For ordens skyld er Samuel Sanchez regjerende olympisk mester.

I Sydney-OL vant selveste Jan Ullrich. T-Mobile-laget tok storeslem med Alexandre Vinokourov på sølvplass og Andreas Klöden på tredjeplass.

Les flere sykkelnyheter på procycling.no!
Følg oss på Facebook og Twitter!

HTML EMBED

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag