RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Imponert, ikke overrasket

Foto: Coenlius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Det sier Stavanger-treneren etter en berg-og-dal-bane-tur av noen NM-finaler.

STAVANGER - SPARTA 5-0
(1-1 i kamper):

- Et stort mareritt, bemerket Stavanger-trener Petter Thoresen etter 1-6-tapet for Sparta i den første NM-finalen på torsdag.

Samtidig var hockeytreneren svært usikker på hvordan hans lag kunne stoppe årets seriemestere, etter en oppvisning der Stavanger-spillerne ifølge sin egen trener så ut som «oppvarma lik».

Vel, uansett hva slags plan Thoresen la før hjemmemøtet med årets seriemestere, kan vi konstatere én ting:

Den fungerte. Optimalt.

I den andre kampen i NM-finalen søndag kveld kunne vertene til slutt gjøre omtrent akkurat som de ville i Siddishallen - og vant 5-0.

- Mye mentalt
Vi har ikke annet valg enn å spørre Stavanger-treneren hva som førte til lagets utrolige «oppstandelse».

- Vi hadde en bra samtale da vi kom hjem fra turen til Sarpsborg. Alle måtte se sannheten i øynene - at vi var for passive og veike i det vi holdt på med. Så ble vi ferdige med det, og gikk ut og var aggressive i kampen i dag, svarer Thoresen til Nettavisen etter søndagens storseier.

- Det er mye mentalt, man må være godt forberedt. Det er to gode lag som møtes, legger han til.

Men om noen skulle være overrasket over hvor hardt Stavanger Oilers slo tilbake, kan ikke den gamle storspilleren med 92 landskamper for Norge si seg enig.

- Hva sier du om dine egne spillerne, som hever seg såpass fra første match?

- Det er jeg selvsagt veldig imponert over. Men jeg er ikke veldig overrasket, vi har vist flere ganger at vi kommer raskt tilbake etter svake matcher, svarer Petter Thoresen.

Avgjorde i sluttperioden
Han fikk se at Oilers utnyttet to utvisninger for gjestene 6,58 minutter ut i perioden. Cleve Kinley var mannen som satte pucken i mål, og sakte men sikkert overtok Oilers initiativet i matchen som hadde åpnet jevnspilt.

Tre minutter ut i andre periode var det klart for dobling av ledelsen, da Christian Dahl Andersen satte pucken i buret - også denne gang mens Oilers spilte i overtall.

Og da Sparta var tvunget til å satse hva de hadde offensivt i tredje periode, sa Stavanger takk og farvel.

Igjen var det overtallsspill som var en avgjørende faktor, da Martin Strandfeldt ordnet 3-0 midtveis i perioden.

To minutter senere var Strandfeldt på ferde igjen, og banket vekk det som måtte være igjen av spenning med sin andre scoring for dagen. Ti sekunder før full tid satte Peter Lorentzen pucken i tomt bur, og drømmedagen var komplett.

- Må bli gode borte
- Hva er det som gjør at resultatene varierer så kraftig i NM-finalene, Thoresen?

- Det er litt med at det er så små marginer i ishockey. Små marginer fra å få noen baklengsmål til å vippe det om til å få en del mål framover. Vi vet med oss selv at vi er gode når vi er på vårt beste, og det må vi være for å slå Sparta, svarer Stavanger-treneren.

- Har dere det mentale overtaket nå?

- Nei, jeg tror begge lag var forberedte på at det kunne stå som det står nå etter to kamper. Men nå burde Sparta vinne hjemme, det kan være et lite press på dem, medgir Thoresen.

Som er klar på at en ny bortekamp førstkommende tirsdag blir en utfordring.

- Når vi drar til Sarpsborg må motivasjonen og sulten etter å vinne en bortekamp komme. Vi har til gode å spille godt borte mot Sarpsborg denne sesongen, forklarer treneren.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere