RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen andre kan slå ham

Foto: Afp/Scanpix
Sist oppdatert:
Steffen Tangstad mener at kun én mann kan stoppe den ubeseirede amerikaneren.

Floyd Mayweather Jr. står med 41 seiere og 0 tap i sin boksekarriere.

Natt til søndag gjør han et etterlengtet comeback i ringen etter 16 måneder uten kamp, når Victor Ortiz skal forsvare sin WBC veltervekttittel.

- Har knekt koden
Tidligere EBU tungvektsmester Steffen Tangstad tror ikke Mayweathers lange opphold fra ringen vil ha noen påvirkning i helgens storkamp.

- De gutta trener som om det skulle vært kamp. Se for eksempler på Sugar Ray Leonard. Han gikk tre år uten kamp før han møtte Marvin Hagler. Man får den rette timingen om man trener riktig og har talent. Hvis du først har knekt koden og lært deg å bokse skikkelig, så skal det ikke være noe problem, sier Tangstad til Nettavisen.

Nordmannen tror det blir en interessant kamp mellom de to veltervekt-bokserne. Han mener de store tungvektsduellene sjelden lever opp til forventningene, som skrus i taket før hver tittelkamp.

- De lettere vektklassene er minst like artig å se på. Det er så mange tungvektsboksere på to meter, som rett og slett er kjedelig å se på. Det er ikke like mye teknikk og action som før, mener Tangstad.

- Klitsjko-brødrene har jo skapt stor interesse rundt sporten, men egentlig er de jo kjedelige.

Vil se Pacman mot Mayweather
Victor Ortiz var klar underdog da han vant tittelen mot ubeseirede Andre Berto i april, og er heller ikke favoritt når han går inn i ringen for å forsvare beltet mot Floyd Mayweather denne helgen. Mayweather er kjent som en av verdens beste defensive boksere, og Ortiz' håp blir å gjøre denne kampen til det amerikanerne kaller en slug-fest. Tangstad tror ikke han vil lykkes.

- Jeg tror ikke noen andre en Pacman (Manny Pacquiao) kan slå ham. Jeg mener det er de to beste bokserne kilo for kilo og det er en kamp vi burde få se, sier Tangstad.

53-åringen mener det er et spørsmål om penger, men det virker som faktorer som har spilt inn da denne kampen har uteblitt i flere år.

Blant annet skal Mayweather ha stilt som krav at det de to skal kunne testes for doping når som helst fram mot en eventuell kamp.

- Vi møtte Mayweather ved å gå med på urinprøver når som helst og blodtesting før pressekonferansen og etter kamp. Mayweather presset på for å få blodtesting helt opp mot innveiingen. Han vet at Manny misliker å bli blodtestet, og han føler at han blir svakere av det. Dette er trakassering og tyder på at han ikke vil gå kampen, sa Pacquiaos promotor Bob Arum ifølge ESPN.

Tittelkamp nummer 19
Siden har det vært mye fram og tilbake før Floyd Mayweather uttalte at Pacquiao står for tur, for to måneder siden.

- Jeg er her, var Pacmans enkle svar, da han ble konfrontert med uttalelsen på en pressekonferanse forrige uke.

Først må imidlertid Mayweather ta hånd om Victor Ortiz, som har sitt livs sjanse til å skrive sitt navn inn i boksehistorien med gullskrift.

Det er likevel liten tvil om at det er Mayweather som har rutinen på sin side, med 19 tittelkamper på samvittigheten.

Av alle boksekamper i 2011, er dette utvilsomt en som kan leve opp til forventningene.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere