RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen av oss fikk det med seg heller

Foto: Erlend Aas/Scanpix
Sist oppdatert:
Sparta scoret med én mann for mye på isen.

SARPSBORG - VÅLERENGA 1-5:

Vålerenga vant greit 5-1 borte mot Sarpsborg torsdag kveld, men det var målet til hjemmelaget som ble mest diskutert etter kampen.

Sparta var nemlig seks spillere på isen, i tillegg til keeperen, da Magnus Selvaag satte pucken i nettet. Vanligvis har man bare fem utespillere i ishockey.

Dommerne fikk imidlertid ikke med seg at Sarpsborg-laget var én mann mer på isen, i rundt ti sekunder, og godkjente 1-4-reduseringen til Selvaag.

- Hårreisende
Ifølge TV 2 skal linjedommeren ha fått med seg at det var seks mann på isen, og gitt beskjed til dommeren, men det førte likevel ikke fram til at målet ble annullert.

TV 2s kommentator Jørgen Klem var i harnisk over avgjørelsen.

- Det fikk ikke dommerne med seg. Det er helt hårreisende og svakt. Det må det være lov å si. Det er en skandale. Noe slikt skal ikke skje, sier han ifølge TV 2.

Målet kom mot slutten av andre periode, og ble heldigvis ikke avgjørende. Før Selvaag scoret hadde Justin Donati, Brede F. Csiszar, Daniel Sørvik og Morten Ask nettet for VIF.

Vålerenga-trener Espen Shampo Knutsen synes ikke det hele var like dramatisk som det TV 2s kommentator mente i kampens hete.

- De har en spiller mer på isen, og scorer. Dommeren får det ikke med seg. Det er selvfølgelig en del av jobben deres, men det er ingen i VIF som får det med seg heller, sier han til Nettavisen.

- Har du snakket med dommeren?

- Ja, de var fullstendig ydmyke på at de hadde gjort en feil, de. Alle kan gjøre feil. Heldigvis ble det ikke avgjørende. Hadde det vært match her, så hadde det jo vært surt, sier Shampo.

- Blir finaler
I stedet for at det omstridte målet skulle gi Sarpsborg nytt håp, punkterte Vålerenga kampen i tredje periode. Steffen Thoresen satte inn osloklubbens femte for kvelden.

- Jeg er veldig fornøyd. Sparta var best de første ti, men så scorer vi mot spillets gang. Etter det kontrollerer vi kampen bra, og Sparta skaper ikke noe særlig mot oss, sier treneren.

(artikkelen fortsetter under bildet)

Siden både Vålerenga og gullrival Stavanger Oilers vant torsdag kveld, er det fortsatt helt åpent i toppen. Det gjenstår elleve kamper av sesongen og de to lagene skal møtes to ganger til.

Sesongens aller siste kamp går mellom nettopp Stavanger og Vålerenga i DNB Arena. Etter 34 serierunder er det kun to poeng som skiller lagene i toppen.

- Alle kamper blir som finaler nå, og vi må gjøre alt vi kan for å vinne gullet, alt annet ville være feigt, sier Shampo til Nettavisen.

- Han var viktig
Vålerenga-treneren var en smule mer beskjeden før sesongstart og hadde ikke helt troen på at det skulle bli gull til osloklubben.

- Nei, jeg hadde vel ikke helt troen på det. Mange hadde tippet oss et stykke ned på tabellen. Vi har fått mye ut av laget, og fått inn noen forsterkninger, så jeg er veldig fornøyd, sier han.

På motsatt banehalvdel torsdag sto imidlertid en spiller Shampo gjerne skulle ha sett i Vålerenga-drakt fortsatt, nemlig Blake Evans.

- Ja, Blake skulle vi gjerne hatt med videre. Han var veldig viktig for oss de årene han spilte for Vålerenga. Men det handlet om økonomi. Han gjør sine saker bra i Sparta nå, sier treneren.

GET-ligaen torsdag:
Sparta Sarpsborg - Vålerenga, 1-5
Rosenborg - Stavanger Oilers, 2-6
Lørenskog - Storhamar Dragons, 2-1
Tønsberg - Stjernen, 1-3
Lillehammer - Frisk Asker, 5-2

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere