RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen bedre enn Jan Derek

Kåre Ingebrigtsen skryter voldsomt av Bodø/Glimts nye kaptein.

De går en tøff sesong i møte i Bodø. For tøff, tipper Nettavisen, som tror bodøværingene blir Tippeligaens svakeste lag i 2008. Kaptein Jan Derek Sørensen er imidlertid alt annet enn svak, mener trener Kåre Ingebrigtsen.

- I år vil dere få se den gode, gamle Jan Derek Sørensen. Han har trent veldig bra i vinter, og er en stor bidragsyter til gruppa. Han har opplevd en masse, og har tilegnet seg mye erfaring. Han vet hvilke krav som gjelder, og er en naturlig kapteinstype, sier Glimt-treneren til Nettavisen.

- I forhold til tiden hans i Vålerenga og Lyn, hvor han stort sett var spiss eller kantspiller i et 4-4-2-system, så er han nå tilbake som ving i 4-3-3. Til det finnes det ingen bedre i Tippeligaen, legger han til.

- Var nok bedre før
Jan Derek Sørensen smiler når han hører trenerens uttalelse.

- Det var pene ord, men jeg var nok på mitt beste som høyrekant tidligere. Men ja, jeg er jo kjent i posisjonen, selv om jeg har brukt de siste årene som spiss i 4-4-2. Men så er det ikke sikkert at det er nok å kjenne til posisjonen for å gjøre det bra, sier Sørensen til Nettavisen.

Han hadde også tilbud fra Moss, men valgte Glimt fordi han dermed fikk sjansen til nok en sesong i Tippeligaen. At Glimt tippes sist, overrasker ham ikke.

- Vi er nyopprykket og all statistikk tilsier vel at vi vil få problemer. Så det er helt naturlig, sier han.

Men legger til:

- At vi er tilbake i Tippeligaen, er en voldsom motivasjonsfaktor for klubben - og spesielt for dem som spilte i Adeccoligaen i fjor. Det er jo Tippeligaen som er hovedarenaen.

- Deg selv da. Spesielt å bli kaptein?

- Det har ikke noe særlig å si for hvordan jeg fremstår på banen. Jeg prøvde å bidra så godt jeg kunne selv uten å være kaptein, men jeg skal ikke legge skjul på at jeg synes det er litt morsomt å få det bindet, sier han og smiler.

Heller Tippeligaen
Trener Kåre Ingebrigtsen blir omtalt som en fersking. Noe morsomt for en person med lang fartstid som spiller og trener fra Rosenborg, engelsk fotball og landslaget.

- Det stemplet får alle i sin første sesong i Tippeligaen, fordi ingen vet noe annet. Ingen vet hva jeg står for. Men jeg var trener sammen med Trond Henriksen i Tippeligaen i fjor. Vi tapte ingen kamper der. I tillegg var vi trenere sammen i Mesterligaen, sier Ingebrigtsen til Nettavisen.

Han kunne lagt til at han i en årrekke har vært tilknyttet Rosenborg som junior- og reservelagstrener. Det betyr at han utmerket godt vet hva 4-3-3 handler om.

- Hadde det ikke vært lettere for deg om Glimt hadde røket for Odd i kvalifiseringen?

- For alle må det første året i Tippeligaen komme en eller annen gang, og med teamet vårt her oppe, meg, Bent Inge Johnsen og Bjørn Hansen, så er det vel ikke så mange klubber som har mer Tippeliga-erfaring enn oss. Vi er godt forberedt til det som venter, og hadde vi vært i Adeccoligaen, ville det vært fem-seks eller kanskje sju lag der også som bare må rykke opp i år. Den situasjonen ville vi spilt i der. Da velger jeg heller Tippeligaen, sier Ingebrigtsen.

- Hva betyr Bjørn Hansen for deg og Bengt Inge?

- Han kvalitetssikrer alt som gjøres i klubben. Han forteller oss hva som er bra, og hva vi kan gjøre bedre. Vi vil også utvikle oss. Det gjør vi ved hjelp av Bjørn, sier han.

Og legger til:

26 cupfinaler
- Alle kamper i år blir som cupfinaler for oss. Det venter 26 cupfinaler, og vi må virkelig tenke én kamp av gangen. Om vi skulle tape tre kamper på rad, så er det ikke det som betyr noe. Det som betyr noe er hva som skjer neste gang, sier han.

Han er imidlertid forberedt på en nedtur.

- Jeg var jo trener i Mesterligaen i fjor. Derfor har jeg innfunnet meg med at det bare kan gå én vei - nedover, sier han og humrer.

For flere nyheter om norsk fotball: klikk her
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere