RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen bidrag fra proffene

Foto: Cornelius Poppe (Scanpix)
Sist oppdatert:
Åge Hareide var skuffet over innsatsen til englandsproffene i den sørgelige forestillingen mot Kroatia.

KROATIA - NORGE 2-1: Åge Hareide tok med seg landslaget til Kroatia for å lade opp til det forestående EM-kvalifiseringsmøtet med Bosnia-Hercegovina. Men årets første landskamp ble ingen udelt positiv opplevelse drøye seks uker før oppgjøret på Ullevaal Stadion.

Norge hang noenlunde med på notene de første ti-femten minuttene, men derfra og ut var det klasseforskjell på lagene.

- Det er enkelt å oppsummere kampen. Kroatia var mye bedre enn oss i alle kampens faser. Erik Hagen og Brede Hangeland i midtforsvaret og keeper Håkon Opdal reddet oss, sier Åge Hareide til TV3 like etter kampslutt.

- Det var ingen saft i beina til englandsproffene, de hadde ingen bidrag. Og de hjemlige spillerne lider av mangelen på kamptrening, er landslagssjefens forklaring på den svake forestillingen.

Dommertabbe
26 minutter var spilt da Kroatia rullet opp på Norges høyrekant, hvor Anders Rambekk lå fullstendig feilplassert. Innlegget traff Mladen Petric, som avsluttet lærebokangrepet med å sette inn 1-0 fra seks meter.

Fire minutter senere ble en corner fra Martin Andresen kranglet i mål, men dommeren valgte av en eller annen merkelig grunn å blåse frispark i favør av Kroatias sisteskanse.

I stedet doblet Luka Modric hjemmelagets ledelse syv minutter før pause. Niko Kranjcar fikk stå fullstendig umarkert på en corner, og la ut til en like umarkert Modric. Han sendte en markkryper i nettet fra 17 meter.

- En latterlig scoring. Morten (Gamst Pedersen) er ute, og det er tomrom i forsvaret. Spillet vårt holder ikke mål i det hele tatt, mener Erik Hagen.

Gamsten skadet
Norge startet med Morten Gamst Pedersen i en uvant posisjon på høyrekanten. Blackburn-spilleren måtte imidlertid forlate banen med skade før pause, og ble erstattet av Christian Grindheim. Gamsten hadde allerede forlatt banen da Kroatia satte inn sitt 2-0-mål, uten at erstatteren var byttet inn.

- De scorer når vi er ti mann. Det er klart det er et uheldig tidspunkt for oss, mener Hareide.

Etter hvilen kom Petter Vaagan Moen inn i Gamstens vante posisjon på venstrekanten. Og det var Brann-spilleren som tente et ørlite norsk håp like før full tid. Grindheim spilte Ole Martin Årst elegant gjennom, men Tromsø-spissen bommet alene med keeper. Vaagan Moen gjorde imidlertid ingen feil på returen.

Skrøt av Opdal
Etter reduseringen klarte Norge å flytte opp laget og presse Kroatia bakover, men det ble aldri farlig for vertenes sisteskanse.

- Vi kunne klart uavgjort på slutten, men det ville vært veldig ufortjent, mener kaptein Martin Andresen. Brann-spilleren innrømmer at Norge var sjanseløse.

- De er veldig ballsikre, og spiller oss rundt alle veier.

Dermed endte årets første landskamp med 1-2-tap. Helt fortjent etter spill og sjanser.

- Det var bare spennende i tre minutter. Og det var helt mot slutten, innrømmer Hareide.

Landslagssjefen mener midtstopperne og målmann Håkon Opdals bidrag er det eneste positive å ta med seg hjem fra Balkan. Og håper at resten av mannskapet hever seg når alvoret kommer om en drøy måned.

- Dette var en skuffelse fra vår side, både spillemessig og resultatet. Vi må bli mye bedre enn dette her om vi skal til EM, konkluderer han.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere