*Nettavisen* Sport.

- Ingen er VM-klare ennå

Sportssjef Bjørnar Håkensmoen understreker at han ikke har gitt VM-klarsignal til noen løpere ennå.

25.01.05 11:35

Spekulasjoner om at han har gitt klarsignal til Ole Einar Bjørndalen og Lars Berger om en plass i VM-troppen til Oberstdorf avviser han kontant.

- Jeg understreker det veldig sterkt overfor alle, at vi ikke bekrefter noe som helst av uttak før lørdag. Da blir VM-troppen tatt ut.

Bruker rennene
- Vi kommer til å bruke rennene på torsdag og lørdag for å få de siste brikkene på plass. Det er jo ikke uten grunn at vi har NM i siste helga i januar. Vi bruker de rennene med tanke på å ta ut troppen, forteller Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

- Hva må Lars Berger prestere på 15 kilometereni NM på torsdag?

- Det er helt umulig å si på forhånd. Lars må bare gå så fort han kan. Men det gjelder ikke bare Lars. Det gjelder de andre aktuelle også.

- Vi ser på de internasjonale resultatene i forhold til en VM-tropp. Det er fem-seks løpere som er aktuelle i VM-diskusjonen på 15 kilometer fristil. Så gjelder det å eliminere vekk to stykker.

Bestemmer ikke alt
Sportssjefen ramser opp Jan Egil Andresen, Tore Ruud Hofstad, Ole Einar Bjørndalen, Kristen Skjeldal og Lars Berger som de med best resultater internasjonalt på den aktuelle distansen. Med Frode Estil og Tor Arne Hetland like bak.

- Men det som er viktig er at vi ikke bestemmer oss på lørdag om hvem som skal gå hvilke distanser. Men hvis skiskytterne blir med i troppen er det vel naturlig at de ikke reiser ned som turister. Alle i som blir tatt ut i troppen er påtenkt en eller annen distanse, sier Håkensmoen til TV 2 Nettavisen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag