RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen fare for Kollen-rennene

Foto: Lien, Kyrre (Scanpix)
Sist oppdatert:
«Krisen» avblåst. - Jeg kan berolige alle nordmenn, sier hoppsjef Lasse Ottesen.

Onsdag morgen meldte VG om full krise i den nye Holmenkollbakken.

Kunne det være at sporet i ovarennet ikke ville bli klart til helgens Prøve-VM i kombinert og hopp?

- Ingen fare
Fungerende hoppsjef for VM 2011, Lasse Ottesen, beroliger.

- Det er ingen fare for rennene i helgen. Det er fortsatt noen små utfordringer for å få på plass alt, men det er ikke noe som vi ikke klarer å løse, sier han til Nettavisen.

Ottesen mener saken er voldsomt blåst opp og forsikrer om at alt som kreves vil være på plass når kombinertgutta setter utfor i lagkonkurransen klokken 10 lørdag.

Været en utfordring
Noe av utfordringen er det gode været som smelter snøen. Morgen- og kveldshoppingen er ikke utsatt da det er skygge og kaldere temperaturer, men selve Holmenkollrennet søndag klokken 13.45 kan bli en utfordring dersom solen steker rett på sporet.

- I så fall må vi etterfylle snø og håndarbeide sporet. En annen mulig løsning er å bruke nitrogen for å få et godt spor. Det siste vil juryen ta en avgjørelse på når det nærmer seg søndaghopprennet. Det er en backup som vi har, sier Ottesen.

Han legger likevel ikke skjul på at ting ikke har gått helt etter boka.

- Dette er en helt ny bakke som vi overtok for under to uker siden. Det må testes en del for å bli kjent med systemene. Når alt er klart vil vi for eksempel ha et system i tilløpet som ikke finnes noe annet sted i verden. Da vil det være en isblokk som kan freses og brukes hele vinteren. Likevel må vi evaluere alt fra spormaskinen til slushsystemet etter sesongen. Det er mulig noe må byttes ut før neste års VM, forteller Ottesen.

17.000 billetter
Til helgens Prøve-VM vil ikke alt i Holmenkollen være ferdigstilt.

- Vi må gjøre noen provisoriske løsninger når det gjelder for eksempel tribuner og gjerder. Den endelige ferdigstillelsen skjer ikke før VM i 2011, forteller Ottesen.

Det er solgt rundt 17.000 billetter til helgens renn i hopp, kombinert og langrenn, men med de gode værvarslene er det ventet at langt fler vil ta turen til Norges nye nasjonalanlegg.

Les mer i Nettavisens vintersportsmagasin
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere