*Nettavisen* Sport.

- Ingen glipp av Johannessen

Foto: Sara Johannessen (Scanpix)

Idrettsstyremedlem Geir Solstad mener Karl-Arne Johannessen har endret sin forklaring rundt den famøse e-posten.

Torsdag ble det kjent at idrettspresident Johannessen måtte gå som følge av at han tilbakedaterte en e-post der han garanterte økonomisk støtte til etsamarbeidsprosjekt i Trøndelag.

Selv omtalte Johannessen det hele som en «glipp». Det overrasker idrettsstyremedlem Geir Solstad.

- Han sier ikke det samme nå som han sa til styret. Det burde han ha gjort. Nå sier han at han var uheldig og sendte ut en e-post. Slik jeg kjenner saken, utførte han en meget bevisst handling, sier Solstad til VG.

- Forvillet meg borti noe
Slik forklarer Johannesen det som skjedde:

- 16. november sendte jeg en e-post til Trøndelag-kretslederne, hvor jeg bekreftet støtten til prosjektet «Trønder-idretten i samarbeid». Men den var usignert. To dager senere sendte jeg en signert bekreftelse, men det viste seg at den ikke kom frem. Da jeg oppdaget det i februar forvillet jeg meg borti noe jeg ikke burde. Jeg skrev en tilbakedatert e-post, datert 20. november, hvor jeg gjentok innholdet i e-posten jeg sendte 18. november, sier han til VG.

Til tross for avsløringen, kan Karl-Arne Johannessen fortsatt bli foreslått som motkandidat til valgkomiteens forslag Tove Paule når det forestående idrettstinget skal velge ny idrettspresident.

Kåfjord trenger tid
Enkelte av Johannessens sterkeste støttespillere har imidlertid fått noe å tenke på.

- Dette er en uoversiktig situasjon, og jeg trenger mer tid for å sette meg inn i saken, sier fotballpresident Sondre Kåfjord.

Overfor Aftenposten vil ikke Johannessen si noe om han fortsatt er aktuell for presidentvervet:

- Jeg har ikke tenkt noe på det. Jeg er fortsatt sykemeldt. Men jeg registrerer at det er flere som ønsker at jeg stiller meg til disposisjon.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.