*Nettavisen* Sport.

- Ingen grunn til å slå krisealarm

Edvald Boasson Hagen (Team Sky) målgang 1. etappe Tour de France 2011 Foto: Stian Lysberg Solum (SCANPIX)

Et par svake resultater til tross, Edvald Boasson Hagen er ikke bekymret for VM-formen.

De siste årene har supertalentet Edvald Boasson Hagen skjemt bort det norske sykkelpublikumet med den ene topplasseringen etter den andre.

Under Tour de France viste Sky-syklisten hva som bor i han da han vant to etapper og var nest best like mange ganger.

Formen tok han med seg ut av touren, da han vant en etappe og sammendraget i Eneco Tour og det tyske endagsrittet Vattenfall Cyclassics.

- En dårlig dag
Men under GP Plouay, for et par uker siden, kom nordmannen unormalt langt nede på resultatlisten. 100. plass er ikke normal kost for Boasson Hagen, men et enkelt resultat sier veldig lite. Når det så kom et nytt dårlig resultat i GP Quebec på fredag, var det flere norske sykkelentusiaster på twitter som begynte å sette såpørsmålstegn ved nordmannens form.

- Det gikk ikke sånn superbra. Det var et hardt ritt og det ble litt for tøft for meg. Men man må jo ha noen sånne dager også, sa Boasson Hagen til procycling.no etter fredagens ritt.

Boasson hagen synes egen form er helt grei, og virker ikke til å være bekymret over at VM venter om kun to uker.

- Det er ingen krisealarm fra min side i hvert fall. Jeg er ikke bekymret, forteller han til procycling.no.

Mange har satt spørsmålstegn ved Thor Hushovds oppladning til VM, etter at han ble vraket fra Garmin Cervélos-lag til Vuelta a España. Istedenfor å sykle det spanske storrittet måtte Hushovd finne på en plan B, som ble Tour of Britain.

Fornøyd med oppkjøringen
Edvald Boasson Hagen har kjørt langt flere ritt etter Tour de France enn Hushovd, men heller ikke han deltar i Vuelta a España, som blir sett på som den optimale oppladningen til VM. Istedenfor var det fredagens GP Quebec og søndagens GP Montreal som blir Sky-syklistens siste ritt før VM.

Reisen frem og tilbake mellom Europa og Nord-Amerika innebærer en del akklimatisering til nye tidssoner. Heller ikke det bekymrer Boasson Hagen.

- Det er i hvert fall ikke noe feil med den oppkjøringen. Jeg tilpasser meg normalt sett nye tidssoner greit, så det er ikke noe problem.

Den samme oppladningen har også VMs kanskje største favoritt valgt. Philippe Gilbert vant GP Quebec, overtok ledelsen i World Touren og viste at formen som vanlig er fenomenal.

Men Edvald Boasson Hagen skal man aldri avskrive.

Er du redd for Edvald Boasson Hagens VM-form? Ta diskusjonen i kommentarfeltet under.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.