*Nettavisen* Sport.

- Ingen guddommelig rett til å vinne

Foto: Ap/Scanpix

Skuffet Redknapp etter at supermål førte til at West Bromwich fikk med seg poeng fra White Hart Lane.

23.04.11 18:40

TOTTENHAM - WEST BROMWICH 2-2:

Tottenham så ut til å gå mot tre viktige poeng i kampen om plassene i Europa, men et nydelig mål fra Simon Cox gjorde at det endte uavgjort på White Hart Lane.

Dermed er Liverpool bare tre poeng bak Spurs etter Merseyside-lagets overbevisende seier mot Birmingham. Tottenham har dog en kamp mindre spilt. Resultatet vil også glede den lyseblå delen av Manchester som håper på Champions League-spill neste sesong.

- Vi er naturligvis skuffet. Vi ledet 2-1, men for et mål det var av deres spiller. Hva kan man gjøre med det?, spør Tottenham-manager Harry Redknapp retorisk.

- Det er vanskelig å vinne kamper i denne ligaen, og West Brom er et godt lag. Vi spilte ballen bra i dag, men vi har ikke noen guddommelig rett til å vinne kamper.

Tottenham har nå spilt uavgjort i fem av de siste seks kampene i Premier League, noe som har ført til at Manchester City er i føringen om kampen om fjerdeplassen som gir rett til Champions League-spill neste sesong.

- Vi skal prøve å klare topp fire, men hvis vi ikke klarer det vil vi prøve igjen neste år, forteller Redknapp.

Fornøyd Hodgson
Roy Hodgson har gjort det meget bra i sin nye jobb som WBA-manager, og fikk et nytt godt resultat på lørdag.

- Tottenham er en av de vanskeligste lagene å møte når det gjelder å forsvare seg, ettersom de har mange angrepsalternativer og de flytter ballen så bra. Heldigvis scoret vi to fine mål og kan reise herfra med et meget godt poeng, sier Hodgson, ifølge BBC.

- Man må være et veldig godt lag for å skaffe seg et poeng på denne banen, la engelskmannen til.

West Bromwich sjokkerte
West Brom fikk en drømmeåpning da formspilleren Peter Odemwingie sendte laget i føringen etter fem minutter. Spissen fikk et godt framspill og var sterkest i duellen med Benoit Assou-Ekotto. Den nigerianske landslagsspilleren sendte deretter ballen nydelig ned i det lengste hjørnet.

Peter Odemwingie har funnet formen i det siste, og målet var spissens fjerde på fem kamper.

Etter scoringen tok Tottenham over kampen og fikk belønning for presset etter 26 minutter. Roman Pavlyutsjenko fyrte av et skudd fra like utenfor sekstenmeteren og ballen gikk i mål via stolpen.

Dermed var det uavgjort til pause, selv om Tottenham hadde noen muligheter til å ta ledelsen.

Praktmål
I starten av annenomgang var det en del fram og tilbake, men etter 66 minutter viste Jermain Defoe seg fram.

Spissen fikk ballen omtrent midt på West Bromwich sin banehalvdel. Han rundet Abdoulaye Meite før han plasserte ballen nydelig til høyre for keeper Scott Carson.

Scoringen var Tottenhams 1000. mål i Premier League, og så ut til å sikre seieren for hjemmelaget.

Men ni minutter før full tid fikk Simon Cox drømmetreff. Innbytteren skrudde ballen nydelig opp i høyre hjørnet fra bortimot 25 meter. Det var 23-åringens første mål i Premier League.

Tottenham satt inn en sluttspurt, men karte ikke å få inn en scoring.

Dermed tapte Tottenham to viktige poeng i det som på papiret skulle være en overkommelig kamp.

Det kan koste klubben en plass i Europa neste sesong.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag