*Nettavisen* Sport.

- Ingen idretter er helt rene

Alberto Cantador og Eddy Merckx Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)

Sykkellegende tror at bare fem prosent av syklistene doper seg.

Sykkelsporten har lenge hatt et frynsete dopingrykte, men sporten har prøvd å reparere sitt rykte de senere årene.

Mange så en positiv trend under årets Tour de France. Rytterne syklet mer defensivt og saktere enn tidligere i fjellene, noe mange mente tydet på mindre doping i feltet. Sykkellegenden Eddy Merckx tror ikke at det er noe ved denne teorien.

- Hastigheten har ingenting å gjøre med kontrollene. Farten avhenger også av vinden – motvind og medvind. Hvis du tar Gilibier-etappen og hvordan vind det var der, så var det en sterk motvind, og Andy Schleck vant etappen. Jeg tror ikke de sykler saktere nå enn før, sa Merckx, da han landet i Adelaide før Tour Down Under, ifølge Cyclingnews.

Den belgiske sykkellegenden tror likevel at det ikke er så mye doping i sykkelsporten, som mange vil ha det til.

- Ingen idretter er hundre prosent ren. Jeg tror 95 prosent av syklistene er rene. I den vanlige verden er ikke alle rene.

Belgieren fikk også spørsmål om Alberto Contadors dopingsak. Saken mot spanjolen har pågått i over et år nå, og en avgjørelse er ventet om ikke lenge.

- Jeg er ikke en doktor, og jeg vet ikke hva som skjedde. Det må ha vært tøft mentalt for han fordi dette har pågått så lenge. For å bestemme om han er skyldig eller ikke må du vite alt om Contador-saken, og jeg kan ikke svare. Ekspertene bruker lang tid, og jeg er ingen ekspert.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.