- Ingen kan erstatte ham

Foto: (AFP/Scanpix)

Det spørs om Edvald Boasson Hagen er bra nok for Mark Cavendish.

23.11.11 12:46

Det største tapet for Mark Cavendish neste sesong er neppe at HTC-Highroad kollapset. Verre er det nok at han og rekkekamerat Mark Renshaw har gått hvert til sitt.

Renshaw ankom HTC fra Thor Hushovd og hans Crédit Agricole foran 2009-sesongen.

Siden den gang har Cavendish tatt småpene 42 seirer. Navnebror Renshaw har spilt en sentral rolle i mange av triumfene.

Mister Renshaw - får med Eisel
Neste år skal de to konkurrere mot hverandre. Cav reiser hjem for å vinne enda mer i Team Sky, mens Renshaw deler sprinteransvaret med Michael Matthews i Rabobank.

Verdensmesteren får med seg Bernhard Eisel til det britiske storlaget, men han er åpen om at savnet av spurtopptrekkeren blir stort.

- Det er ingen andre i verden som kan gjøre hans jobb: Han er den aller beste på det han gjør, sier Cavendish til velonation.com.

Ingen Thomas i touren
I Team Sky har ofte Geraint Thomas hatt ansvaret med å trekke opp i spurten. Stort sett har det vært Edvald Boasson Hagen som skulle avslutte det hele.

Thomas har allerede varslet at han ikke kommer til å kjøre Tour de France ettersom han vil satse helt og fullt mot OL i London.

Det betyr endringer foran touren, og Cavendish ser ingen blant lagkameratene akkurat nå som kan kopiere jobben Renshaw la ned.

- Vi har en del (mulige løsninger), ja. Vi får trene på det og se hva som skjer. Se hva som fungerer, sier han.

Unngår hverandre i januar
Flere venter spent på de første duellene mellom Cavendish og Renshaw på oppløpet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tour Down Under i januar kunne ha vært en mulighet, men selv om Renshaw stiller der, har Sky valgt å gi Boasson Hagen sjansen i Australia.

- Jeg tror ikke vi kommer til å gå etter de samme rittene. Det kommer til å bli vanskelig å kjøre uten ham. Han er fremdeles en god venn av meg, forteller Cavendish.

Starter i Qatar
Bernhard Eisel er en annen god kompis fra tiden i HTC. Østerrikeren er mannen som passer på Cavendish underveis og sørger for at 26-åringen holder seg unna trøbbel.

- Det er han som tar vare på meg både på og av sykkelen. Jeg er kjempeglad for å ham med videre. Han er strålende med tanke på lagmoralen og vil være med å bringe det beste ut av laget.

Mark Cavendish dropper altså Tour Down Under denne sesongen, og starter i stedet med Tour of Qatar. Et ritt navnebror Renshaw faktisk vant i fjor.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.