RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen kan erstatte ham

(AFP/Scanpix)
Sist oppdatert:
Det spørs om Edvald Boasson Hagen er bra nok for Mark Cavendish.

Det største tapet for Mark Cavendish neste sesong er neppe at HTC-Highroad kollapset. Verre er det nok at han og rekkekamerat Mark Renshaw har gått hvert til sitt.

Renshaw ankom HTC fra Thor Hushovd og hans Crédit Agricole foran 2009-sesongen.

Siden den gang har Cavendish tatt småpene 42 seirer. Navnebror Renshaw har spilt en sentral rolle i mange av triumfene.

Mister Renshaw - får med Eisel
Neste år skal de to konkurrere mot hverandre. Cav reiser hjem for å vinne enda mer i Team Sky, mens Renshaw deler sprinteransvaret med Michael Matthews i Rabobank.

Verdensmesteren får med seg Bernhard Eisel til det britiske storlaget, men han er åpen om at savnet av spurtopptrekkeren blir stort.

- Det er ingen andre i verden som kan gjøre hans jobb: Han er den aller beste på det han gjør, sier Cavendish til velonation.com.

Ingen Thomas i touren
I Team Sky har ofte Geraint Thomas hatt ansvaret med å trekke opp i spurten. Stort sett har det vært Edvald Boasson Hagen som skulle avslutte det hele.

Thomas har allerede varslet at han ikke kommer til å kjøre Tour de France ettersom han vil satse helt og fullt mot OL i London.

Det betyr endringer foran touren, og Cavendish ser ingen blant lagkameratene akkurat nå som kan kopiere jobben Renshaw la ned.

- Vi har en del (mulige løsninger), ja. Vi får trene på det og se hva som skjer. Se hva som fungerer, sier han.

Unngår hverandre i januar
Flere venter spent på de første duellene mellom Cavendish og Renshaw på oppløpet.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Tour Down Under i januar kunne ha vært en mulighet, men selv om Renshaw stiller der, har Sky valgt å gi Boasson Hagen sjansen i Australia.

- Jeg tror ikke vi kommer til å gå etter de samme rittene. Det kommer til å bli vanskelig å kjøre uten ham. Han er fremdeles en god venn av meg, forteller Cavendish.

Starter i Qatar
Bernhard Eisel er en annen god kompis fra tiden i HTC. Østerrikeren er mannen som passer på Cavendish underveis og sørger for at 26-åringen holder seg unna trøbbel.

- Det er han som tar vare på meg både på og av sykkelen. Jeg er kjempeglad for å ham med videre. Han er strålende med tanke på lagmoralen og vil være med å bringe det beste ut av laget.

Mark Cavendish dropper altså Tour Down Under denne sesongen, og starter i stedet med Tour of Qatar. Et ritt navnebror Renshaw faktisk vant i fjor.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere