RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: SCANPIX

- Ingen kan kreve Mikel-millioner

Sist oppdatert:
- I avtalen mellom Mikel, Chelsea, Manchester United og Lyn står det at ingen kan kreve millioner i Mikel-saken.

OSLO TINGRETT (Nettavisen): Det sa Morgan Andersen i retten tirsdag.

Den hemmelige avtalen mellom Lyn, Manchester United og Chelsea fra sommeren 2006 avsluttet Mikel-saken. Det var i denne avtalen Chelsea betalte ut titalls millioner til Lyn og Manchester United for å få John Obi Mikel i stallen.

Avtalen i seg selv er hemmelig. Det som er klart, er at alle parter trakk alle anmeldelser som følge av kontrakten. Det har tidligere blitt spekulert i om FC Lyn risikerer en kjemperegning hvis norsk rett konkluderer med at Lyn ikke hadde en rettmessig kontrakt med John Obi Mikel. Det avviste Andersen i retten tirsdag.

Møte i London
Andersen fortalte i Oslo tingrett at han møtte representanter for Chelsea, og Sport Media Entertainment Group i London denne sommeren.

- Chelsea gjorde det klart at de ikke hadde noe rettmessig krav på Mikel. De ønsket en løsning og ville kjøpe Mikel ut av kontrakten med Lyn og Manchester United. Dette viser også avtalen som er inngått mellom partene, sa Andersen i retten.

På dette tidspunktet hadde John Obi Mikel anmeldt Morgan Andersen for å ha forfalsket proffkontrakten fra 22. april 2005. Andersen på sin side hadde motanmeldt John Shittu (agent i Sport Media Entertainment Group som var agent for Mikel, red. anm.) for å ha forfalsket kontrakten fra 15. september 2004.

- Den anmeldelsen står jeg ved den dag i dag, så det er litt spesielt å stå her, sa Andersen i retten.

Trakk anmeldelsene
Uansett ble partene enige om å trekke tilbake alle anmeldelser. Tiltalen som Andersen må svare for i dag, har norsk politiet tatt ut på eget grunnlag.

Andersen sa også at de økonomiske forholdene også var regulert i den hemmelige kontrakten. For det første fikk Manchester United og Lyn en god slump millioner for Mikel. Og...

- I kontrakten står det at man frasier seg retten til å gå i regress for all framtid, sa Andersen i retten.

Morgan Andersen fortalte tirsdag ettermiddag om en rekke rettslige skritt som ble tatt i kampen om Mikel i siste halvdel av 2005 og første halvdel av 2006. Blant annet fastslo Det internasjonale fotballforbundet at Lyns kontrakt med Mikel var ekte. Det førte til at Mikel kom tilbake til Norge i september 2005. I november samme år kom beskyldninger om falsk proffkontrakt opp første gang.

Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter på mobilen? Send SPORT til 1984. Tjenesten koster 2,- per melding.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere