RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen kan stikke av

Foto: Linn Cathrin Olsen/Scanpix
Sist oppdatert:
Aksel Lund Svindal vet hva han må unngå i årets alpinsesong.

TRYVANN (Nettavisen): Et veldedig sykkelritt til inntekt for Støtteforeningen for Kreftsyke Barn (SKB) samlet den norske alpineliten på Tryvann på fredag.

Aksel Lund Svindal var også til stede på rittet. Han er godt i gang med forberedelsene til neste sesong.

- Nå skal jeg fortsette med bra trening framover. Så blir det sannsynligvis litt skitrening i Mellom-Europa, før det blir renn i New Zealand i august, sier Svindal til Nettavisen.

- Skal være i toppen
I en mesterskapsfri sesong, vil et av hovedmålene til Aksel Lund Svindal være å vinne verdenscupen sammenlagt. Da vet han hva han må unngå.

- Jeg vil være med i toppen av verdenscupen og kjøre så bra at det ikke er noen som stikker av, slik at det ikke blir spennende, sånn som Ivaca Kostelig gjorde i fjor, forklarer 29-åringen.

- Med mindre du ikke stikker av selv, smiler Svindal mens han sykler ned etter sykkelrittet.

Les også:- Plutselig var hun borte

Nordmannen tror nevnte Kostelic blir den største utfordreren i verdenscupen.

- Kostelic er favoritt. Det han gjorde i fjor var overbevisende. I tillegg kommer Carlo Janka, Didier Cuche, Benjamin Raich. Det blir de samme som hvert år, sånn som jeg ser det, forteller Lund Svindal til Nettavisen.

- Aksel vil være med i toppen
Alpinlegendene Kjetil André Aamodt og Lasse Kjus stilte også opp på sykkelrittet, som varte fra ni om morgen til klokken to.

- Jeg hadde en følelse at det var overkill å være med da det hadde gått en halvtime, også skulle vi sykle fem timer, så jeg er glad jeg overlevde, sier Kjus etter rittet. Han håper på en god sesong for de norske alpinistene.

- Håper de kan løfte nivået enda mer. Det er viktig at dem er motivert om sommeren og får trent nok. Aksel er jo der. Han vil alltid være med å kjempe om sammenlagtseieren i verdenscupen, uttaler Kjus til Nettavisen.

Viktig å stille opp
Rittet på Tryvann gikk ut på at hvert lag skulle kjøre flest mulig runder. Det var tre på hvert lag som byttet på å sykle, og for hver runde lagene klarte, gikk det penger til SKB. Rittet ble også arrangert i fjor.

- Det var tungt, men på mange måter gøy, ettersom det er konkurranse og flere lag med enn i fjor. Jeg syns det gikk lettere enn i fjor, så kanskje jeg begynner å bli bedre trent, gliser Kjetil Jansrud. Han mener det er viktig å stille opp på slike veldedige organisasjoner.

- Det å vite at hver eneste runde vi sykler kan være med å hjelpe noe som virkelig fortjener det, gir mye motivasjon. Det var veldig gøy, forteller Jansrud til Nettavisen.

Laget til Aksel Lund Svindal, bestående av Iver Bjerkestranf og Truls Johansen i tillegg til Svindal, vant med 149 runder. At det var nedbør store deler av løpet, spilte ingen rolle.

- Det skal være litt barsk. Det er bare bra at det er litt dårlig vær, sier Lund Svindal, som kom rett fra Hawaii til sykkelrittet på Tryvann.

- Der var det veldig bra. Det var ferie, men på en veldig aktiv øy. Så det var treningsleir, samtidig som det var gøy, forteller alpinisten.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere