*Nettavisen* Sport.

- Ingen krise for landslaget

Foto: Roy Kvatningen

Vålerenga har to landslagsaktuelle keepere som skyves til side når Chris Mason nå kommer fra NHL. - Det er ingen krise, mener landslagstrener Roy Johansen, som likevel er bekymret.

01.12.04 11:18

Både Tommy Lund og Bjørge Josefsen har vært i landslagsdiskusjonen de to siste sesongene. Men når Vålerenga fikk muligheten til å hente Chris Mason fra Nashville Predators, grep de sjansen med begge hender.

- Naturlig å være skuffet
Ikke så rart; 28 år gamle Mason spilte 17 kamper i NHL i fjor, med en redningsprosent på 92,6. Det ga ham en sjetteplass blant keepere som stod minst 15 kamper.

- NHL-keepere er gode, det vet alle som følger med på hockey. Og Mason holdt nesten på å ta plassen som førstekeeper i Nashville, forteller Vålerengas trener Knut Jørgen Stubdal til TV 2 Nettavisen.

Stubdal er foreløpig usikker på hva som skjer med Lund og Josefsen.

- De er ikke unaturlig at de er skuffet nå, innser Vålerengas trener.

Bekymret, men ingen krise
Landslagssjef Roy Johansen er ikke skuffet, men litt bekymret.

- For å si det enkelt: Klubbene er frie til å gjøre hva de vil. Jeg har ingen motforestillinger mot dette i utgangspunktet. Det som bekymrer, er om andre klubber vil gjøre det samme, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

- Men at én klubb gjør det, er ingen krise, mener Johansen.

Det siste årets førstekeeper i Vålerenga, Tommy Lund, var Norges førstekeeper under vårens B-VM. Og landslagsspill er et naturlig mål for Lund.

- Jeg og Bjørge blir i alle fall ikke bedre keepere av å sitte på benken. Spiller jeg ikke i Vålerenga, kommer jeg ikke på landslaget. Det har Roy sagt rett ut, sier Lund til TV 2 Nettavisen.

Vålerengas Bjørge Josefsen ville ikke kommentere saken.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.