RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen krise for landslaget

Foto: Roy Kvatningen
Sist oppdatert:
Vålerenga har to landslagsaktuelle keepere som skyves til side når Chris Mason nå kommer fra NHL. - Det er ingen krise, mener landslagstrener Roy Johansen, som likevel er bekymret.

Både Tommy Lund og Bjørge Josefsen har vært i landslagsdiskusjonen de to siste sesongene. Men når Vålerenga fikk muligheten til å hente Chris Mason fra Nashville Predators, grep de sjansen med begge hender.

- Naturlig å være skuffet
Ikke så rart; 28 år gamle Mason spilte 17 kamper i NHL i fjor, med en redningsprosent på 92,6. Det ga ham en sjetteplass blant keepere som stod minst 15 kamper.

- NHL-keepere er gode, det vet alle som følger med på hockey. Og Mason holdt nesten på å ta plassen som førstekeeper i Nashville, forteller Vålerengas trener Knut Jørgen Stubdal til TV 2 Nettavisen.

Stubdal er foreløpig usikker på hva som skjer med Lund og Josefsen.

- De er ikke unaturlig at de er skuffet nå, innser Vålerengas trener.

Bekymret, men ingen krise
Landslagssjef Roy Johansen er ikke skuffet, men litt bekymret.

- For å si det enkelt: Klubbene er frie til å gjøre hva de vil. Jeg har ingen motforestillinger mot dette i utgangspunktet. Det som bekymrer, er om andre klubber vil gjøre det samme, sier Johansen til TV 2 Nettavisen.

- Men at én klubb gjør det, er ingen krise, mener Johansen.

Det siste årets førstekeeper i Vålerenga, Tommy Lund, var Norges førstekeeper under vårens B-VM. Og landslagsspill er et naturlig mål for Lund.

- Jeg og Bjørge blir i alle fall ikke bedre keepere av å sitte på benken. Spiller jeg ikke i Vålerenga, kommer jeg ikke på landslaget. Det har Roy sagt rett ut, sier Lund til TV 2 Nettavisen.

Vålerengas Bjørge Josefsen ville ikke kommentere saken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere