RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Kyrre Lien/Scanpix

- Ingen krise i Lyn

Sist oppdatert:
Det er ikke krisestemning i Lyn, til tross for en rufsete start på høstsesongen.

Stefan Gislason ble solgt til Brøndby i begynnelsen av juli. Etter at Lyn mistet sin rutinerte stabilisator på midtbanen, har laget blant annet fått juling av bunnlagene Sandefjord og Odd Grenland.

Sist helg ble Lyn bortimot ydmyket av Lillestrøm, i en kamp som endte 4-0 til kanarifuglene.

- Ikke personavhengig
Før høstsesongen lå Lyn på femteplass i Tippeligaen, bare sju poeng bak daværende serieleder Stabæk. Nå er det nedrykksplassen som er sju poeng unna. Avstanden opp til serielederen, nå Brann, har økt til 13 poeng.

Krise?

- Nei, det er det ikke. Det er ingen grunn til at det skal være det heller. Vi har selvfølgelig gjort det dårlig i det siste, men vi hadde en dårlig periode i våres også, minner Ståle Stensaas om.

Han vil ikke forklare den dårlige perioden med salget av Stefan Gislason. Han tror heller ikke at Lyn er så avhengige av Edu at dette alene er utslagsgivende.

- Vi har gode erstattere, som har gjort gode jobber, sier Stensaas til Nettavisen.

Tynn stall
Den tidligere Rosenborg-spilleren mener at Lyns fremste problem for tiden, er at spillerne jobber for mye hver for seg og for lite samlet som et lag. Men, legger han til:

- Jeg er sikker på at vi kommer til å ta flere poeng utover høsten.

TV 2-ekspert Nils Johan Semb mener at trener Henning Berg rår over en spillerstall som er for tynn.

- Lyn er sårbare for skader, for de har ikke så bred stall. Før overgangsvinduet stenger burde de fått på plass et par gode spillere framover på banen, sier TV 2s ekspert Nils Johan Semb, som er av den klare oppfatning at Lyn er betydelig bedre med Edu på banen.

Revansjesugne
Men heller ikke Semb tror Lyn-høsten vil bli preget av krisestemning.

- Hvis de har alle intakte og på beina, tror jeg de vil ta de poengene som er nødvendige. Men de er ganske sårbare, sier Semb til Nettavisen.

Søndag får Lyn sjansen til å rette opp inntrykket etter den pinlige Lillestrøm-kampen. Da møtes nemlig de to lagene igjen – i kvartfinalen i cupen. Og det er ingen tvil om at Stensaas og lagkameratene er revansjesugne.

- Det skal jeg love deg!

186365

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere