RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: Heiko Junge/SCANPIX

- Ingen liga uten RBK

Sist oppdatert:
Ingen av de norske initiativtakerne til den nye nordiske ligaen tror ligaen kan bli en realitet uten Rosenborg.

Torsdag avslørte TV 2 Nettavisen at Rosenborg ikke vil være med på en nordisk liga hvis det skal spilles et nasjonalt gruppespill først.

Lederen for Norsk Toppfotball, Olav Boksasp, oppfordret RBK til å ta ansvar på vegne av de andre norske klubbene, men uten at trønderne kom i møte.

- Ingen liga uten RBK

Den nye nordiske ligaen er nå i fare.

- Blir ikke RBK med, kullkaster det hele opplegget. RBK har et nordisk ansvar her, sier Boksasp til TV 2 Nettavisen.

Trønderne mener det blir helt feil å pålegge dem et ansvar da de hele tiden har vært veldig klare på hva de ønsker, men de er enige i det vil bli vanskelig med en nordisk liga uten dem.

- Jeg tror det er riktig at det ikke blir en nordisk liga uten oss. Vi vet verdien vår. Men samtidig vil jeg si at vi gir mer enn vi tar i forhold til det vi betyr for Tippeligaen for eksempel, sier RBK-direktør Rune Bratseth til TV 2 Nettavisen.

Frykter verditapet

Årsaken til at de to ikke tror at det blir en nordisk liga, er at de tviler på at de som skal finansiere " festen" vil være med uten RBK. Trøndernes verdi i en nordisk liga vil nemlig være enorm.

Alt tyder dermed på at det planlagte opplegget med nasjonale gruppespill må skrinlegges hvis det skal bli noe av turneringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

Våre bloggere