RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen medalje, ingen jobb

Foto: Heiko Junge/Lise Åserud/Scanpix
Sist oppdatert:
Lars Bohinen tror det kan være slutt for Martin Andresen etter sesongen.

Det stormer rundt Vålerenga-trener Martin Andresen etter at blåtrøyene, for tredje året på rad, røk ut av cupen på pinlig vis.

Klanen-talsmann Christian Kjellsen, som i lengre tid har vært kritisk til Andresen, mente det var på tide at treneren forlot klubben.

Tidligere Vålerenga-spiller og ekspertkommentator i TV2, Lars Bohinen, tror supporternes bønner kan bli hørt dersom Oslo-klubben ikke havner på medaljeplass denne sesongen.

- Vålerenga mener selv at de er en medaljekandidat og da må det gjøres en løpende evaluering. På det tidspunktet de innser at de er sjanseløse på medalje, kan det nok skje endringer, sier Bohinen til Nettavisen.

- Resultatmessig ikke godt nok
Ullevaal-gjengen ligger på tabellens åttendeplass etter ti kamper, og det ser med andre ord mørkt ut for jobben til Andresen. Bohinen har forståelse for supporternes frustrasjon.

- Resultatmessig er det ikke godt nok i forhold til de midler klubben disponerer. Vålerenga er en klubb som skal ligge i toppen, og jeg fortsår at mange av dem som ånder og lever for klubben ønsker forandringer.

- Men det er ikke de som står for ansettelser. Vålerenga som klubb er nødt til å støtte Andresen. Det vil ikke gagne noen dersom også de setter spørsmålstegn ved treneren på dette tidspunktet, utdyper Bohinen, som forteller til Nettavisen at han mener Andresen i utgangspunktet er en god fotballtrener.

- Han har mye gode tanker og en riktig fotballfilosofi. Han har fokusert på at hele klubben, ikke bare A-laget, må etablere en lik spillestil. Det tror jeg prinsipielt er riktig.

- Men det har vært mye rotasjon i klubben. Gjennomtrekk er ikke bra. Det kreves kontinuitet, mener fotballeksperten.

- Ikke et tema å gi han sparken
Da Nettavisen var på plass på Vålerengas treningsgress fredag, innrømmet Andresen at det har vært noen tøffe dager siden cuptapet mot Sandefjord onsdag.

- Noen dager kjenner jeg meg mer sliten enn andre, men jeg har et ønske og en energi om å være med å bidra til at Vålerenga spiller underholdende fotball, sa han til Nettavisen.

Til NRK antyder Andresen at han er usikker på hva som skjer etter Stabæk-kampen søndag.

- Det kommer vel an på hvordan det går. Forhåpentligvis vinner vi kampen, og da blir det trening på vanlig måte etterpå. Så blir det litt mindre presse på treningen. Men taper vi kommer det sikkert enda flere journalister.

Styreleder i Vålerenga, Åge Petter Christiansen vil si minst mulig om Andresens framtid.

- Jeg kan ikke kommentere opplysningene dere kommer med. Martin Andresen er Vålerenga-trener på søndag. Hva som skjer etter det, får vi ta da. Om det er negativt eller positivt, er resultatavhengig, sier Christiansen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere