*Nettavisen* Sport.

- Ingen mer skuffet enn Aksel

Foto: Tor Richardsen (Scanpix)

Pappa Bjørn Svindal forsøkte å finne trøst i det positive, etter at sønnen tapte gullkampen i superkombinasjonen.

ÅRE (Nettavisen): Det var tøft å se hundredelene røyne på nedover Åreskutan, da Aksel Lund Svindal i dag skuslet bort gullmuligheten etter sitt beste utgangspunkt i superkombinasjonen noen sinne.

Blant ekstatiske nordmenn i bar overkropp, og andre godt over middels interesserte tilskuere – hadde Bjørn Svindal tungt for å skjule den store skuffelsen.

- Jeg må innrømme at jeg var veldig skuffet med en gang. Det var leit at det endte uten medalje i dag, sier han til Nettavisen.

Satt seg fast
Sønnen lå så godt som i pole-position etter en mesterlig utforomgang. Bode Miller virket som det største suksesshinderet, mens slalåmekspertene lå fra et betryggende sekund bak, og enda lenger unna enn det.

Dessverre maktet ikke NERO-alpinisten å holde farten oppe i det siste henget, og da røynet sluttplasseringen kjapt på i kamikaze-konkurransen superkombi.

- Han var rask og fin lenger opp, men jeg synes han satt litt fast i underlaget etter hvert. Løypa var stukket traversert og tett i sluttpartiet, og han tapte sjansene der.

- Hvordan tar Aksel slike nedturer?

- Han er helt klart skuffet. Ingen er nok mer skuffet enn Aksel selv.

- Det var synd
Selv benyttet ikke Bjørn sjansen til å snakke lenge med dagens femtemann.

- Nei, jeg så han sto og snakket så lenge med journalistene, så jeg tenkte jeg skulle la han være. Vi kjenner hverandre godt, så jeg sa ikke mer enn «det var synd», eller noe i den duren. Jeg tror det er fornuftig at han får litt fred nå, men det kan jo hende han ringer senere.

Når Nettavisen snakker med Svindal senior, har skuffelsen lagt seg noe. Derfor forsøker han å finne trøst i det positive den første delen av konkurransen brakte.

- Det var en veldig god konkurranse. I verdenscupen hadde dette vært meget bra, men det blir annerledes i et slikt mesterskap. Han hadde noen imponerende sporvalg underveis, så det lover godt foran lørdagen.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.