RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AFP/Scanpix

- Ingen mulighet til å stoppe ham

Sist oppdatert:
Nils Arne Eggen sammenligner Diego Maradonas svigersønn med Lionel Messi.

ATLETICO MADRID - ROSENBORG 3-0:

MADRID (Nettavisen): 65 minutter var spilt og det sto 1-0 til Atletico Madrid – men Rosenborg var på full fart inn i kampen. Da tok Atletico-trener Flores ut VM-stjernen Diego Forlan – og Estadio Vicente Calderon fikk et etterlengtet gjensyn med Sergio Agüero.

Diego Maradonas svigersønn har vært ute med skade, og fikk enorm jubel da han løp ut på gresset. Og jubelen hadde ikke lagt seg før 22-åringen fra Buenos Aires mindre enn et minutt senere hadde spjæret Rosenborgs midtforsvar og lagt på til 2-0.

RBK-trener Nils Arne Eggen mener Agüeros inntreden var helt avgjørende for kamputfallet – og drar paralleller til selveste Lionel Messi.

Lettere med Forlan
- Det som var avgjørende, var en fotrapp Agüero som angrepsmessig snudde kampen for Atletico. Vi hadde ingen mulighet til å stå imot de kjappe fintene, erkjenner Eggen

- Forlan var mye lettere å hanskes med. Vi hadde kontroll. Men da Agüero kom inn, mistet vi kontrollen, for vi glemte å ta av ham farten, fortsetter en imponert RBK-trener.

12 minutter før full tid fastsatte Diego Costa sluttresultatet til 3-0. Dermed står Rosenborg med null poeng og 0-7 i målforskjell på de to bortekampene i Europa League denne sesongen.

Men Rosenborg har altså slått Aris Thessaloniki på Lerkendal, og ligger bare to poeng bak lederlaget Bayer Leverkusen etter halve gruppespillet.

Mulig – til det motsatte er bevist
- Det er bare å si at Atletico var hakket bedre enn oss, men det var her – og ikke der. De skal på Lerkendal også, vet du, sier Nils Arne Eggen, som slett ikke har avskrevet muligheten for avansement.

Tvert imot sier han Rosenborgs muligheter er store – før han nyanserer en liten anelse.

- Store og store ... Alt er relativt. Men når dere spør meg, får dere det svaret. Vi har tre poeng, Leverkusen har fem, og nå har vi hjemmekamper mot Atletico og Leverkusen. Da har jo vi plutselig ni poeng! Alt er mulig til det motsatte er bevist, fastslår den evige optimist Eggen.

Torsdagens kamp i Madrid startet imidlertid så dårlig som den kunne ha startet for Rosenborg, som ble satt under et voldsomt press – og gjorde så mange pasningsfeil at de knapt fikk låne ballen.

Stang ut
Etter 17 minutter kom da også Atletico-målet – og det var midtstopper Diego Godin som stusset ballen forbi Daniel Örlund. At det ble akkurat han, var kanskje litt tilfeldig, for ikke mindre enn fem Atletico-spillere kom dundrende som en makrellstim inn i Rosenborgs femmeter da innlegget kom fra Jose Antonio Reyes på høyrekanten.

Men trønderne kom seg over åpningssjokket, og etter avslutningskvarteret av førsteomgangen var det lov å håpe på et lite under.

Sannsynlighetene ville naturligvis ha vært enda større om Morten Moldskreds skudd på overtid hadde gått stang inn i stedet for stang ut.

- Selvfølgelig kunne det ha snudd kampen. Utrolig surt, sier Moldskred til Nettavisen.

I andre omgang var Rosenborg faktisk fullt på høyde med hjemmelaget, i hvert fall fram til 2-0-målet.

- For slurvete
Men da også Rade Prica misset på sin gode mulighet, var løpet ubønnhørlig kjørt. Skal man slå en stjernespekket regjerende Europa League-mester, må man ganske enkelt ta de mulighetene som byr seg.

Det gjorde ikke Rosenborg.

- Vi skaper for lite på de offensive overgangene vi har mange av. Og vi blir for slurvete, erkjenner Nils Arne Eggen.

Likevel lever altså håpet om avansement i Europa League.

Sjekk siste fotballnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere