*Nettavisen* Sport.

- Ingen nordmenn blir draftet

Foto: (foto: scanpix)

NHLs sjefsspeider i Europa, Göran Stubb, tror ikke NHL-klubbene vil drafte en eneste norsk spiller til sommeren.

Göran Stubb leder European Scouting Bureau, og har ansvaret for å kartlegge det europeiske spillermarkedet for lagene i verdens beste hockeyliga, National Hockey League (NHL), slik at klubbene er forberedt før draften. Hvert år fordeler de 30 klubbene rettighetene til alle spillere som ikke allerede tilhører et NHL-lag.

Finnen tror ikke at noen norske spillere blir plukket ut i år.

Sju runder
- Ikke akkurat nå. Før var det ni runder i draften, men etter regelendringer som ble innført i forbindelse med lockouten i fjor, er det bare sju runder nå, sier Stubb til TV 2 Nettavisen. Han tror ikke det er noen spillere i norsk ishockey som er klar for å ta steget til NHL ennå.

- Og europeiske spillere må tilbys kontrakt innen to år etter at de er draftet, legger han til.

Norge var nylig med i U20-VM, og reiste hjem med sekken full av tap. Mathis Olimb, Mathias Trygg og Kristian Forsberg var blant de bedre norske spillerne, men Stubb tror ingen av disse spillerne imponerte nok til at NHL-klubbene la merke til dem.

- Olimb er en god spiller, men det blir nok for tøft for ham å bli draftet, tror Stubb.

Han holder imidlertid døren åpen for én nordmann:

Thoresen
- Patrick Thoresen er veldig god. Det er ikke umulig at noen tar han. Men det er klubbene som bestemmer. Jeg synes det hadde vært moro med flere nordmenn i NHL.

Stubb har speider i Sverige, Sveits, Tsjekkia, Slovakia og Russland, som hele tiden holder ham oppdatert på alt som skjer i europeisk ishockey. Norske spillere følger de første og fremst gjennom internasjonale turneringer, både på klubb- og landslagsnivå.

Ole-Kristian Tollefsen og Marius Holtet er de to eneste norske spillerne med tilhørighet i NHL-klubber i dag. Tollefsen har fått fem kamper for Columbus Blue Jackets denne sesongen, mens Holtet venter på å få sjansen i Dallas Stars.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.