RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen parodi

Foto: Terje Bendiksby / SCANPIX
Sist oppdatert:
Clas Brede Bråthen tror fiaskorennet i Holmenkollen faktisk kan hjelpe jentene til OL.

HOLMENKOLLEN (Nettavisen): - Det blir etter min vurdering kanskje det viktigste skirennet i historien.

Ordene tilhører hopperens sportssjef Clas Brede Bråthen og ble ytret i forkant av kvinnenes hopprenn under ski-VM i Oslo.

Bråthen forklarte dette med at et vellykket hopprenn under mesterskapet i Holmenkollen kunne hjelpe jentene til en plass på OL-programmet.

- Ingen parodi
Fredagens renn i Midstubakken ble imidlertid langt fra noen suksess. Det gjorde både været og juryen sitt til.

Tykt med tåke gjorde at publikum ikke så noen verdens ting av det som skjedde oppe i bakken, samtidig som lav fart førte til korte hopp.

Da Nettavisen snakket med sportssjefen etter rennet var det derfor naturlig å spørre om det faktisk ble det viktigste skirennet i historien.

- Om jentene blir tatt opp til OL etter dette, så har det vært det, ja, sier han til Nettavisen.

- Selv om rennet nærmest ble en parodi?

- Jeg vil ikke kalle det en parodi. En parodi har med humor å gjøre. Det er ikke noe humoristisk med jenter som kjemper mot særs vanskelige forhold. Men potensialet ble ikke tatt ut. Jeg tror dette rennet kanskje tok ut syv prosent av det potensialet som lå der, sier sportssjefen.

- Gjorde jobben
Og selv om VM-rennet i Holmenkollen på mange måter ble en fiasko, har Bråthen fortsatt god tro på at kvinnehopp bli å finne i OL.

- Jeg er selvfølgelig ikke sikker på noen ting. Men jentene har gjort jobben sin, og da mener jeg hele jentesirkuset i hopp, sier han.

- Under ekstremt vanskelige forhold, viser de at feltet er tettere enn noensinne. Jentene viser at de faktisk kan håndtere ekstremt vanskelige forhold. Jeg tror det knapt har vært gjennomført noen hopprenn under vanskeligere forhold enn det vi hadde i dag, sier han.

- De eneste som var dårlige her i dag var juryen. De var dårligst av alle, legger sportssjefen til.

Bråthen tror også de høye herrer som skal avgjøre om kvinnehopp blir en OL-gren forstår dette.

- De er nødt til å forstå at forholdene i dag var ekstreme, og at dette ikke var representativt for kvinnehopp generelt. Jeg tror de er såpass smarte at de tar det med i betraktningen når dette skal avgjøres, sier sportssjefen.

Sagen tror på OL
På dette får Bråthen støtte hos en av norsk kvinnehoppsports frontfigurer og pionerer, Anette Sagen.

- Jeg tror absolutt det er store sjanser for OL, til tross for dette rennet, sier hun.

- Jeg går ut ifra at de som skal avgjøre dette også har øyne og se med, slik at de ser hva slags forhold vi hadde, sier Sagen.

- Men de er gamle, da?

- Ja, men de har vel briller, svarer 26-åringen.

Også fredagens gullvinner Daniel Iraschko har god tro på at kvinnehopp i framtiden vil være blant øvelsene i vinterolympiaden.

- Jeg tror vi får være med i OL i 2014. Det bør vi få, for det er veldig mange jenter som hopper bra. Men i dag var det veldig vanskelig. Vi så ingenting på grunn av tåka, det var variabel vind og lav fart i tilløpet, sier den østerrikske jenta.

Bronsevinner Coline Mattel var på sin side mer skeptisk.

- Jeg vet ikke om IOC ble overbevist av dette. På grunn av forholdene, fikk vi ikke vist vårt beste. Men jeg håper at vi får flere fine renn som de tar med i vurderingen, sier Mattel på pressekonferansen etter VM-rennet i Midtstubakken.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere