RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen skal få ta fra meg VM-titlene

Foto: Heiko Junge/Scanpix
Sist oppdatert:
Cecilia Brækhus er klar for ny tittelkamp.

Lørdag møter den norske bokseren Cecilia Brækhus svenske Laurén Stadhelle til kamp i tyske Rostock. Den norske jenta er for tiden innehaver av hele tre VM-titler innen kvinneboksing.

Brækhus skal dermed forsvare titlene World Boxing Association (WBA), World Boxing Council (WBC) og World Boxing Organisation (WBO) i møtet med den svenske jenta lørdag.

Stadhelle på sin side ble nylig innehaver av tittelen World Professional Boxing Federation (WPBF), men kan altså miste den til Brækhus om hun taper tittelkampen mot den norske jenta.

- Hun er sterk og har kondis
Det er likevel Brækhus som har mest å tape. Skulle det bli nederlag mot Stadhelle, vil Brækhus miste alle sine tre titler.

Fredag kveld ble de to kamphanene veid inn. Den 34 år gamle svenske jenta veide inn til 65,8 kilo, mens vårt norske håp veide 66,5 kilo. Nå gjelder det også å være best i ringen.

- Ingen skal kunne klare å ta fra meg VM-titlene mine, og i alle fall ikke hun der, sier Brækhus til nyhetsbyrået NTB.

- Jeg har vel ikke bestemt meg for noen klar taktikk ennå, men vil nok se det litt an når vi kommer i ringen lørdag. Likevel må jeg bruke teknikken og hurtigheten min for det det er verd, men utfordringen min er at hun er sterk og har god kondis. Hun kommer til å kjøre på i ti runder, og det blir tøft. Likevel frykter jeg ingenting fra Lauréns side, sier Cecilia Brækhus om kampen.

- Cecilia får sin tøffeste kamp
Svenske Laurén har bare bokset i tre år, og kun gått seks kamper som profesjonell, men tidligere proffbokser og kommentator Thomas Hansvoll tror likevel hun vil by Brækhus på motstand.

- Cecilia (Brækhus) kommer til å få sin tøffeste kamp. Det har jeg tro på, men samtidig mener jeg hun bør bokse ut Laurén på bedre teknikk og større rutine, sier Thomas Hansvoll til NTB.

Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere