RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss
Foto: AP/SCANPIX

- Ingen skitne triks

Flere førere har tatt i bruk skitne triks for å bli verdensmestere i formel 1. Jenson Button vil vinne på ærlig vis.

Button kan bli verdensmester allerede under helgens runde i Japan. Det forutsetter at han plukker fem poeng mer enn lagkompis i Brawn Rubens Barrichello – som i realiteten er eneste utfordrer i kampen om tittelen.

Skulle Barrichello bryte løpet, klarer Button seg med fjerdeplass.

Kontroverser
Suzuka-banen i Japan er samtidig kjent for flere kontroversielle VM-avgjørelser. To av sportens fremste legender, Alain Prost og Ayrton Senna, har begge avgjort mesterskapet til sin fordel nettopp der – etter å ha kjørt inn i hverandres biler. Det skjedde i henholdsvis 1989 og 1990.

I 1994 smalt Michael Schumacher inn i Damon Hill og vant senere tittelen. Også den episoden ble heftig debattert i etterkant.

Jenson Button avviser imidlertid at han vil bruke tjuvtriks søndag – for å plukke med seg karrierens første virkelig store triumf.

- VM-tittelen ville ikke bety like mye for meg dersom jeg med vilje kolliderte med en annen fører, sier briten til The Guardian.

- Jeg ville følt det som at jeg bedro meg selv. Og jeg er ikke den eneste føreren som føler det sånn, tilføyde han.

Rolig trening
En skulle kanskje tro at faren for tjuvtriks er redusert ettersom Buttons argeste rival, Brrichello, også kjører for Brawn-Mercedes. Samtidig var nevnte Prost og Senna lagkamerater i McLaren da de braket sammen i 1989.

- Jeg elsket den episoden, fordi de var to svært forskjellige personligheter med veldig ulik måte å kjøre på. Jeg likte Alains stil best, sier Button.

Han avviser imidlertid at han vil bruke samme taktikk som Prost gjorde for 20 år siden.

- Dersom Rubens (Barrichello) var en annen type, en teamkamerat jeg hatet, ville jeg kanskje tenkt annerledes. Men jeg er ikke i den situasjonen. Jeg ville følt at jeg snøt folk som så på, sier Button – og tilføyer:

- Jeg vil vinne på ærlig vis. Gjør jeg ikke det, vil jeg bare tenke på at jeg jukset meg til tittelen. Hva er poenget med det? Det blir som å ta en snarvei i en maraton. Sånt gjør man ikke.

På fredagens trening tok Brawn-føreren det rolig – og ble klokket inn til 18. plass. Finnen Heikki Kovalainen avsluttet med en superrunde og var bestemann. Hjemmehåpet Kazuki Nakajima hadde nest beste tid.

(ANB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere