*Nettavisen* Sport.

- Ingen slår Cologna i år

Foto: Gorm Kallestad / Scanpix

Petter Northug innser at slaget trolig er tapt i Tour de Ski – men vil på pallen med russisk hjelp.

05.01.11 18:28

TOBLACH (Nettavisen): - Jeg tror ingen slår Dario Cologna i år. Han er helt rå om dagen, sier Petter Northug (24).

Han understreker samtidig at rollene kan være snudd under VM i Holmenkollen om en drøy måned.

- Jeg mener å huske at Dario var omtrent like rå i Tour de Ski før VM i Liberec i 2009 også, poengterer Northug.

Onsdag kom Northug på tredjeplass i fristilsprinten i Toblach, som var den femte av åtte etapper i Tour de Ski. Kanadiske Devon Kershaw vant – mens sammenlagtleder Dario Cologna spurtet fra Petter Northug på oppløpet og sikret seg andreplassen.

- Sterkere og sterkere
Northug fikk 52 bonussekunder for tredjeplassen, og klatret fra sjuende- til fjerdeplass i sammendraget. Avstanden opp til Cologna er hele ett minutt og 45 sekunder. Men opp til Marcus Hellner på tredje er det bare et halvt minutt, og Devon Kershaw på andre er et drøyt minutt foran Northug.

Petter Northug velger å være offensiv.

- Det er ingen grunn til å gi opp. Her er det bare å gi maks til man er på toppen av den siste bakken. Nå er det tre distanseløp igjen, og det kan skje ting. Jeg går for pallen, fastslår Northug, som er fornøyd med egen formutvikling.

- I fjor ble jeg mer og mer sliten utover i touren. I år er det motsatt. Jeg føler meg sterkere og sterkere. Det skyldes nok at jeg gikk få løp før jul. Jeg trenger fortsatt gjennomkjøringer.

Sjekk den offisielle resultalista her

Vil feire på pallen
Planen er å innta pallen allerede torsdag. Da er det 35 km jaktstart fra Cortina d’Ampezzo til Toblach – faktisk på Petter Northugs 25-årsdag.

- Enten blir det en bra bursdag, eller så blir det en jævlig dårlig en. Hvis jeg er på pallen sammenlagt etter etappen, blir den bra!

Northug går ut ti sekunder før russiske Alexander Legkov, som bare ble nummer 20 på onsdagens sprint.

- Hvis Legkov er litt småsur etter det som skjedde i dag, så kan vi nok gå fort sammen, sier Northug – som er forberedt på at også han må ta sin del av drajobben.

- Jeg skal prøve å bidra, spesielt i de lette partiene. Det er der jeg har min styrke, sier Northug.

Fredag er det hviledag i Tour de Ski, mens det hele avsluttes i Val di Fiemme med 20 km klassisk fellesstart lørdag og den beryktede klatreetappen søndag.

PS. Simen Østensen gikk et nytt godt renn og ble nummer fem i onsdagens sprint. Han ligger på en meget hederlig åttendeplass sammenlagt. Tord Asle Gjerdalen er nummer 19.

Se sammenlagtstillingen her

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.