*Nettavisen* Sport.

- Ingen sorg over Lillestrøm

Foto: Gorm kallestad/Scanpix

- Nå for tiden er ikke Lillestrøm i en posisjon der vi kan bry oss om dem prestasjonsmessig.

25.10.08 12:09

Rosenborg og Lillestrøm. To av gigantene i norsk klubbfotball. Søndag møtes de på Åråsen. Rosenborg kjemper om medalje og europacup. Lillestrøm kjemper for videre liv på øverste hylle i norsk fotball.

Bjørn Lyngen, talsmann for Rosenborgs supporterklubb Kjernen, legger ikke skjul på at det alltid er spesielt å møte kanarifuglene og at laget fra Romerike fortsatt blir sett på som en erkerival.

- Rivaliseringen mellom Rosenborg og Lillestrøm lever fortsatt. Det er ingen sorg i Trondheim over at LSK ligger på den plassen de ligger for å si det sånn, sier Lyngen til Nettavisen.

Og han fortsetter:

- Først og fremst handler det selvfølgelig om oss selv og at vi tar nok poeng til medalje. I kampen mot Lillestrøm så skal vi være favoritter slik situasjonen er nå. Skulle vi bidra til at LSK rykker ned, så er ikke det noen ulempe, sier han.

- Ingen fotballstormakt
Lyngen synes ikke det er overraskende at de gulkledde ligger akkurat der de ligger på tabellen - tredje sist.

- Nå for tiden er ikke Lillestrøm i en posisjon der vi kan bry oss om dem prestasjonsmessig. De er absolutt ingen fotballstormakt i Norge lenger. Den fotballen de spiller er ikke akkurat noen estetisk nytelse, sier Lyngen.

Han tror likevel at det er duket for en beintøff batalje i søndagens oppgjør.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Stian Lysberg Solum/SCANPIX

- Det er alltid hardt å møte Lillestrøm på Åråsen, men det bør være overkommelig. De spiller alltid knokkelfotball. Det er et slit å spille mot slike lag. Det er akkurat det samme med HamKam. De prøver å dra lag ned på sitt nivå, slik at det blir en stillingskrig, sier han.

Møter gamle kjente
Lillestrøm har blitt kritisert flere ganger denne sesongen for å satse altfor mye på spillere som er over toppen karrieremessig. To av disse, Ståle Stensaas og Vidar Riseth, er gamle kjente for RBK-fansen.

Begge har mange år bak seg på Lerkendal og var en viktig del av trønderklubben, da de dominerte norsk fotball på 1990- og tidlig 2000-tallet. Lyngen er ikke akkurat overbegeistret over å se dem i den gule LSK-drakten.

- De har gjort veldig mye bra for oss og er som sagt på tampen av karrieren nå. De hadde fine karrierer i RBK, men det er ikke akkurat noe ønske at de skulle ende opp i en klubb som Lillestrøm. Det ingen oppgradering av karrieren, for å si det sånn, sier han.

Han har imidlertid forståelse for at de ønsker å få mest mulig ut av sine siste år på fotballbanen.

- De er spillere som håper å få noe ut av de siste årene i karrieren sin. Det er en grunn til at de dro fra Rosenborg, som heller vil satse på yngre spillere.

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Gorm Kallestad/Scanpix

Tilbake mot toppen
Rosenborg har vunnet den norske toppserien 20 ganger, og i perioden mellom 1992 og 2004 vant klubben utrolige 12 strake seriemesterskap.

De siste årene har trønderlaget imidlertid ikke vært like dominerende, men Lyngen håper nå på en ny storhetstid under klubbens svenske trener, Erik Hamrén.

- Jeg håper vi snart er tilbake i toppen. Det handler først og fremst om stabilitet. Det er ikke mange som matcher toppnivået vårt, så får vi først flyten blir det bra. Det er lenge siden vi har fått en god start på sesongen, sier han.

Når to serierunder gjenstår ligger Rosenborg som nummer fire på tabellen, ett poeng bak Tromsø på bronseplass. I de to siste kampene møter de altså Lillestrøm (borte) og Bodø/Glimt (hjemme).

- Jeg er litt usikker på om vi klarer medalje. Vi trenger nok litt hjelp og kampen på Åråsen blir helt klart en nøkkelkamp, avslutter Lyngen.

Her får du flere fotballnyheter
Klikk her for full oversikt over sportsnyhetene

Vil du ha sportsnyheter tilsendt på mobilen? Send SPORT START til 1930. Tjenesten koster 2,- per melding.

Les sportsnyheter på mobilen: Send NETT til 1930 (gratis bokmerke).

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Annonsebilag