RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen strafferabatt for Armstrong

UTESTENGT PÅ LIVSTID: Skal vi tro WADA er Lance Armstrongs sjanser for å returnere til triatlon dårlige.
UTESTENGT PÅ LIVSTID: Skal vi tro WADA er Lance Armstrongs sjanser for å returnere til triatlon dårlige. Foto: Tim De Waele (©TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Oprah-intervjuet betyr ingenting for verdens antidopingbyrå.

Verdens antidopingbyrå (WADA) sier Lance Armstrong må tilstå under ed hvis han noen gang skal returnere til idretten.

WADA registerer også med stor interesse rapportene fra Armstrongs intervju hos Oprah Winfrey sist mandag. Her skal 41 åringen ha innrømmet bruk av forbudte, prestasjonsfremmende midler i løpet av hans sagnomsuste sykkelkarriere.

Armstrong er utestengt fra all idrett på livstid, men ønsker å blidgjøre antidopingmyndigheter med en tilståelse, og dermed returnere til triatlonkonkurranser.

Les også: Kaggestad: - Armstrong kunne gå fra livstid til åtte år

WADA-koden, idrettens felles regelverk, åpner for reduserte straffer for ryttere som bidrar med verdifull informasjon i jakten på dopingsyndere. Men WADA lover Armstrong ingenting, til tross for tilståelsen hos Oprah.

- Bare når Armstrong kommer med en fullstendig innrømmelse under ed, og forteller myndighetene alt han vet om doping, kan man starte noen form for prosess med sikte på å revurdere sanksjonene mot ham, sier WADA ifølge nyhetsbyrået AP.

The New York Times kunne lørdag melde at Armstrong vurderer å innrømme bruk av dopingmidler.

Avisen skal ha fått sine opplysninger fra folk som står Armstrong nær, men også fra folk i det amerikanske antidopingbyrået (Usada).

Gjennom en tilståelse håper Armstrong at han igjen skal få retten til å konkurrere i idretter som følger WADA-koden, som maraton og triatlon. Han håper altså at livstidsutestengelsen skal oppheves til fordel for en mildere dom.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere