RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen tar åtte tideler på meg

Foto: STEFANO RELLANDINI (REUTERS)
Sist oppdatert:
Bode Miller gir været skylda for at Aksel Lund Svindal stakk av med medaljen hans.

WHISTLER (Nettavisen): Etter en katastrofal 2009-sesong, krøp Bode Miller til korset og iførte seg den amerikanske landslagsdrakten igjen.

Men om nedleggelsen av utbryterlaget ”Team America” og gryende OL-form er nok til å legge bort de gamle partyvanene, er ikke den amerikanske playboyen sikker på:

- Lekene har nettopp startet. Du får gi det litt tid, svarte Miller på spørsmål om han kommer til å feste mindre nå enn han gjorde i Torino for fire år siden.

Skummende støtte
Et hav av skumgummifingre og rosa cowboyhatter gjorde sitt for å inspirere 32-åringen til OL-gull mandag kveld. Men blandingen av amerikanske tilskuere og regelrette groupies, måtte skuffet konstatere at både Aksel Lund Svindal og Didier Defago snek seg foran mot slutten.

Les også: Aksel Lund Svindals hemmelige våpen
Les også: - Dette var vondt

- Jeg var akkurat der jeg trodde jeg skulle være. Jeg regnet med å bli nummer tre eller fire, sier Bode Miller til Nettavisen.

Amerikaneren er med i en liten, celeber klubb som har vunnet verdenscuprenn i alle disipliner. Det er bare slalåm han mangler VM-gull i.

OL-gull mangler han også, men viser med uttalelser som at han "aldri har vært i bedre form på denne tiden av året" at han mener alvor i Canada.

Frakjørt av Lund Svindal
Under OL-utforen hadde han et godt tak på gullmedaljen underveis. Faktisk kjørte han raskest av samtlige fram til fire av fem mellomtider.

Han manglet bare den viktigste, den siste. I mål var han nemlig to hundredeler bak Lund Svindal og ytterligere sju bak vinneren, Didier Defago.

Aksel Lund Svindal tok sølv i utfor mandag. Allerede tirsdag får han en ny medaljemulighet i superkombinasjonen.
Aksel Lund Svindal tok sølv i utfor mandag. Allerede tirsdag får han en ny medaljemulighet i superkombinasjonen.

Hovedproblemet for Miller var det samme mellompartiet der nordmannen ”gjorde sitt løp”. Mens ingen kjørte raskere enn Aksel, måtte Bode la hele 21 konkurrenter hundredeler av forspranget hans i den samme passasjen.

Lund Svindal tok hele 74 av dem.

- På et punkt var Aksel nesten åtte tideler bak deg. Er du overrasket over at Aksel klarte å straffe sluttiden din?

- Nei, ikke da jeg så at været skiftet og at det ble mer og mer sol mot slutten av traseen. Den delen, der jeg gjorde et par feil, var det dårlig sikt i tillegg til at det var en skikkelig røff passasje, forklarer Miller.

- Slik er det i alpint
Den som lå nærmest nordmannen i det partiet, var faktisk sloveneren Perko Rok fra startnummer 33.

- Men mener du at Lund Svindal var heldig med forholdene?

- Det ble bedre og bedre der oppe. For de som startet aller først var det skikkelig dårlig sikt og vanskelige forhold. Du kunne se at han som kjørte ut først (Patrick Järbyn) nesten ikke så noe som helst. Han sto oppreist og kjørte.

Sølvet i utfor smakte godt for Aksel Lund Svindal.
Sølvet i utfor smakte godt for Aksel Lund Svindal.

- Da Aksel, Defago og (Didier) Cuche kjørte var det solskinn. Hele traseen lå i sola, du kunne se løypekonturene hele veien. Jeg var et sted midt i mellom: Det var definitivt bedre enn for de første, men det var ikke skygger og direkte sollys når jeg kjørte. Slik er det i alpint. Det er ikke unormalt, men det utgjør en forskjell. Jeg gjorde ingen store feil, men jeg følte meg litt frem i midtpartiet ettersom jeg ikke så kulene og dumpene. Aksel tok åtte tideler på meg i løpet av én mellomtid. Det er ganske uvanlig uansett hvem som setter utfor, sier Miller.

Takket videoanalysen
Etter løpet takket Aksel Lund Svindal videoanalysen i forkant for måten han løste det aktuelle mellompartiet på. Fraværet av landslagstrener Marius Arnesen ble også godt løst, blant annet med hjelp av det kanadiske støtteapparatet.

- Jeg var veldig godt forberedt. Jeg hadde en meget god videoanalyse, og det var viktig i dag. Det er viktigere enn om folkene som sto nedover i løypa er norske eller kanadiske, forteller Lund Svindal til Nettavisen.

Les også: Aksel Lund Svindals hemmelige våpen
Les også: - Dette var vondt

- Hvordan forklarer du at du tok nesten åtte tideler på Bode Miller i det partiet? Han forsto det ikke helt selv..

- Han må ha gjort en feil der oppe.

- Men du tok et halvt sekund på Defago også, så du må vel ha kjørt fort?

- Jeg kjørte nok bra der, ja. Det var vel et lite ”Åre-parti” det, da.

PS! For ordens skyld: Lund Svindal vant gull i både storslalåm og utfor under VM i Åre i 2007. I Vancouver er han regnet som større gullkandidat i super G, enn han var under mandagens utforrenn.

Sjekk siste OL-nytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere