- Ingen vil by på Johnsen

Foto: Erik Johansen / SCANPIX

VALENCIA (TV 2 Nettavisen): Ingen eksperter tror Espen Johnsens storspill mot Spania vil ende med bud fra en av Europas storklubber.

17.11.03 09:25

TV 2 Nettavisen snakket søndag med tre nordmenn som kjenner det internasjonale overgangsmarkedet bedre enn de fleste andre.

- Ligner på Buffon

Ingen av de tre tror at en europeisk storklubb vil banke på Lerkendal-døra når overgangsvinduet åpner i januar.

- Han er for ung, og markedet for keepere i Europa er lite. Hvor lite etterspørsel det er etter keepere, ser man ved at Arni Gautur Arason, som er en fryktelig god keeper, ble værende i Rosenborg helt til en klubb fikk ham gratis, sier Tor Kristian Karlsen, internasjonal koordinator (også med ansvar for speideraktivitet) i tyske Bayer Leverkusen.

- Det sier jeg til tross for at Espen Johnsen er et av verdens største keepertalenter. Han er fysisk, uredd og god på streken. Sånn sett ligner han på Italias Gianliugi Buffon. Men ingen toppklubber legger mange millioner på bordet for en såpass ung keeper, legger han til.

- Bør bli i Rosenborg

Tore André Flos agent, Gunnar Martin Kjenner, og Erik Solér, tidligere agent, er enige.

- Med unntak av Chelsea og Real Madrid, er det nesten slutt på at klubber bruker overgangspenger når de henter nye spillere. Keepermarkedet er lite. Jeg tror heller ikke at noen vil by på ham allerede i januar, sier Kjenner til TV 2 Nettavisen.

- Skulle han spille en ny storkamp i returkampen, og Norge havne i EM, så kan det endre seg, men jeg er stort sett enig i vurderingen om at ingen europeiske storklubber vil by på ham i januar, sier Solér.

- Jeg synes heller ikke at Johnsen bør reise noen steder. Han bør definitivt utvikle seg i Rosenborg, legger Solér til.

Ingen av de tre vil sette en prislapp på Johnsen. Til det er markedet akkurat nå for vanskelig.

- Hvordan forholder europeiske storklubber seg til en så fantastisk prestasjon som Espen Johnsen stod for lørdag?

- De vet alle keepere kan ha sitt livs kamp i én kamp, men samtidig er talentet hans udiskutabelt. Johnsen vil nok få 3-5 år på seg til å utvikle sin egen stil, før han eventuelt blir hentet, sier Tor Kristian Karlsen videre.

- Men hadde han vært utespiller, ville dette stilt seg helt annerledes, legger han til.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.