RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingen vil vel spille i Tippeligaen

Foto: Linn Cathrin Olsen / Scanpix
Sist oppdatert:
Etzaz Hussain vil tilbake til utlandet, og kommer samtidig med et lite stikk til Vålerenga.

FREDRIKSTAD (Nettavisen): Etzaz Hussain (18) har vært strålende for Fredrikstad i år, etter at han overraskende meldte overgang fra Vålerenga før sesongen.

Mot Start lørdag kom han nok en gang i fokus, men denne gang av det negative slaget.

Hussain ble utvist bare 26 minutter inn i kampen, etter en noe stygg takling på Starts Rolf Daniel Vikstøl.

- Jeg ble ganske oppgitt over meg selv. Heldigvis legger gutta ned en fantastisk innsats, som gjør at vi holder plassen, sier Hussain til Nettavisen.

Klubbskiftet var avgjørende
Rødt kort eller ei, det er liten tvil om at Hussain er en av de mest spennende norske ungguttene på mange år. Selv er han meget fornøyd med sin egen sesong.

- For min egen del har det gått helt fantastisk. Jeg har hatt en kjempefin utvikling, og hatt utrolig gode støttespillere rundt meg, så jeg kan ikke klage. Trenerteamet har backet meg opp, gitt meg trygghet og ro, og jeg har lært masse av erfarne spillere som Tarik Elyounoussi og Celso Borges, sier han.

- Hvor viktig har klubbskiftet fra Vålerenga til Fredrikstad vært for din utvikling?

- Det har vært helt avgjørende, og jeg er veldig fornøyd med det valget. Jeg trives bedre her enn jeg gjorde i Oslo, påpeker han.

- Hva gjør Fredrikstad med deg som de ikke gjorde i Vålerenga?

- Det får du spørre dem om. Det var hvert fall noe som ikke stemte. Jeg kan ikke akkurat gi ut en selvbiografi ennå, så det er bedre at jeg konsentrerer meg om fotball, ler Hussain.

- Funket ikke i VIF
Han gir likevel noen små hint om hva det var som tvang frem et klubbskifte.

- Kommunikasjonen med trenerteamet fungerte ikke i Vålerenga, og da er det bedre at jeg fant meg et annet sted å spille, sier han.

Han vil ikke være med på at den gode sesongen har vært en form for personlig revansje etter det mislykkede VIF-oppholdet.

- Jeg tror jeg har vist de fleste at jeg er en god fotballspiller, og det er ikke noe spesielt med Vålerenga. Men jeg følte ikke at jeg ble riktig satset på der. Det er sikkert flere enn Vålerenga som hadde avskrevet meg før sesongen, så det er godt å vise kritikerne hva jeg står for, sier han.

Nå er det ingen tvil om hvor Hussains hjerte ligger.

- Jeg er FFK-gutt, smiler han.

- Ingen vil spille i Tippeligaen
18-åringen har allerede prøvd seg på et utenlandsopphold, og spilte tre år for Manchester Uniteds ungdomsakademi. Han hevder at han ikke tenker mye på en ny sjanse i utlandet.

- Det viktigste for meg er å være tålmodig og sørge for å bli bedre. Da kommer resten av seg selv. Når jeg er god nok, kommer tilbudene fra utlandet igjen, sier han.

- Vil du tilbake til utlandet og gi det et nytt forsøk?

- Selvfølgelig, jeg har ikke lyst til å spille i Tippeligaen resten av livet. Ingen vil vel spille i Tippeligaen, smiler han, og understreker at det er et utspill som viser ambisjoner, og at han på ingen måte rakker ned på Tippeligaen.

FFK-trener Tom Freddy Aune er svært fornøyd med sesongen til sin unge elev.

- Han er en kreativ fotballspiller, som alltid leter etter muligheter til å score mål og sette opp medspillerne sine. Vi har jobbet veldig mye med arbeidskapasiteten hans og den delen av spillet, og det kommer til å bli bedre og bedre. Han har hatt en bra utvikling, og det er ingen grunn til at ikke han skal ta nye steg neste sesong, sier Aune til Nettavisen.

Dårlig form
For Aune og Fredrikstad var ikke fornøyd med den fysiske formen Hussain var i, da de hentet ham fra Vålerenga.

- Vi hadde et møte med ham før han kom, hvor vi fortalte hvordan vi ville ha det. Han visste at han måtte gjennom en tøff treningsperiode, for han var ikke i veldig god form da han kom. Det handler mye om det, for det tekniske og kreative har han. Det handler mer om den taktiske og fysiske delen, og der synes jeg han har tatt store steg. Så er det opp til ham selv hvor langt han vil komme. Han har alle forutsetninger til å bli så god som mulig.

- Tror du han får flere sjanser i utlandet?

- Det er opp til han selv. Hvis han legger ned det arbeidet som skal til, er ikke det usannsynlig, sier Aune.

Hussain og Fredrikstad sikret lørdag tippeligakontrakten for 2012, og ligger i skrivende stund på en 13. plass. Nå gjenstår kamper mot Aalesund og Lillestrøm før sesongen er omme.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere