RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Ingenting å skrive hjem om

Foto: Tim De Waele (@TDWSport.com)
Sist oppdatert:
Likevel viser Kristoff framgang i Qatar.

Alexander Kristoff spurtet i dag inn til femteplass i Tour of Qatar.

- Det var helt ok. Det var ikke noe å skrive hjem om, men det er mange gode spurtere her, så det var helt greit, forteller han på telefon fra Qatar til procycling.no.

Kaos på de siste kilometerne
Det ble som vanlig en voldsom posisjonskamp før spurterne gikk til med 300 meter igjen, og rogalendingen forteller om hektiske arbeidsforhold.

- Det er litt uvanlig med et sånt kjør inn mot spurten. Laget forsøkte å kjøre opptrekk for meg, men jeg mistet lagkameratene mine med cirka to kilometer igjen. De gjorde en bra jobb før det, men det ble vanskelig i selve spurten.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Kristoff og Katjusja var ikke de eneste som trøblet med opptrekket i dag. De siste tre kilometerne var kaotiske.

- Selv om jeg var uten opptrekk klarte jeg å posisjonere meg bra i kaoset. Men med 300 meter igjen kom jeg borti Nacer Bouhanni (FDJ) og Barry Markus (Vacansoleil). Da mistet jeg rytmen, og det ble vanskelig å komme fram igjen. Jeg føler jeg kunne kjempet om en pallplass uten det lille uhellet.

Men Kristoff tar ikke tungt på at pallplassen glapp.

- Slike ting skjer fort i spurtene, og det er en del av gamet, forklarer han.

Ny mulighet i morgen
Procycling.no skrev tidligere at han tok antibiotika i forbindelse med rittet. Kristoff rapporterer at sykdommen ikke hemmer han i spurtene.

- Det var bare en sår hals, beina kjennes fine. Jeg føler meg egentlig i bra form til å være på denne tiden av året. Jeg slet mer her nede i fjor, sier han.

Årets utgave er den fjerde Kristoff deltar i. Dagens femteplass var hans beste plassering i spurtene til nå i år. I morgen venter med all sannsynlighet enda en massespurt. Det blir en ny mulighet for 25-åringen.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere