*Nettavisen* Sport.

- Ingenting slår VM-gull

Foto: Jarle Fredagsvik (www.procycling.no)

Vegard Breen oppsummerer sykkelsesongen på landeveien og på hotellrommet.

07.11.12 18:12

For to år siden kjørte vi en fast offseason-spalte med en del syklister og andre sykkelpersonligheter. I høst tar vi en ny runde, og første mann i manesjen blir Joker Meridas Vegard Breen.

Har du tips eller ønsker til hvem vi skal ta en prat med, ikke nøl med å sende en mail.

- Hvem er årets positive overraskelse, og hvorfor?

- Det er vel ingenting som slår et VM-gull. Oskar Svendsen er årets overraskelse.

- Hva er årets negative overraskelse, og hvorfor?

- Det har vært en del fokus på doping i det siste, men skal jeg være ærlig så har det vært mer skuffende enn overraskende.

- Hva ble årets personlige øyeblikk, og hvorfor?

- Det må nesten bli seieren i Picardie, selv om jeg hadde noen prestasjoner i Tour de Bretagne som jeg setter høyere. Men i Picardie lærte jeg at det går an å vinne selv om man ikke er i toppform.

- Hva ble årets personlige nedtur, og hvorfor?

- Sykdomsperioden i mai og juni som gjorde at jeg ikke fikk kjørt Rogaland eller Glava Tour og som ødela NM formen.

- Har du en god historie fra sesongen som du vil dele med våre lesere?

- Dette er en hendelse som kan hende med mange som er nye i sykkelsporten. Det er ikke pent å henge ut folk, men denne er om Reidar Borgersen. Etter en av Reidars utallige punkteringer i år (fordi han sykler mye "offroad" underveis i rittene), så ligger han bak Gino Van Oudenhove opp til servicekøen. Fra bakerst i køen er det vanlig å ta seg god tid, kjøre forbi én bil av gangen og ligge litt bak bilene etter tur for å spare krefter. Men vi som kjenner Reidar vet at er det noe han har nok av så er det krefter, og han er heller ikke redd for å bruke dem. Så Reidar tar fatt på turen opp igjen til feltet. Dette er det mange i service køen som legger merke til; at Reidar kjører seg oppover uten skjerming fra vinden.

- Den ene sportsdirektøren som ser dette er en venn av Gino og tenker at nå skal han være litt grei med Reidar og legger seg ut i venstre fil for og "ta med seg" Reidar den siste biten opp til feltet. (Det hører med at det ikke er lov å gi ryttere pes i venstre fil. Hadde det vært Gino som gjorde det med Reidar kunne det fort blitt en bot. Så sportsdirektøren tenkte han skulle gjøre Reidar en kjempetjeneste) Denne sportsdirektøren svinger ut foran Reidar, noe Reidar ikke liker. For Reidar syns bare han var i veien og vifter oppgitt med armen, han måtte tross alt slutte å trå 500 watt og til og med sette seg litt opp, før han kom opp til halen av feltet. «Nybegynnertabber» er morsomme og jeg kunne sikkert tatt en om meg selv istedenfor å henge ut Reidar, men du spurte om en fra i år og de fleste mine er et par år gamle.

(Artikkelen fortsetter under bildet)

Klikk på bildet for å forstørre.

Foto: Kristoffer Øverli Andersen (procycling.no)

Vegard la også med en alternativ versjon av sesongen. Sykkelryttere tilbringer ekstremt mye dødtid på ymse hotellrom i løpet av en sesong, og slik ordnes det.

- Hvem er årets positive overraskelse, og hvorfor?

- BBC-serien Sherlock, som er basert på historiene om Sherlock Holmes. Jeg syntes antihelten, Sherlock, er dritkul. Etter å ha sett de to første sesongene av Sherlock, må Sheldon (fra Big Bang Theory) se seg slått av Sherlock, min nye favorittkarakter.

- Hva er årets negative overraskelse, og hvorfor?

- Min negative overraskelse er at det ikke er lett å følge med så mange serier på en gang, det hender jeg blir litt forvirra. Men så er mange av seriene så bra at, jeg er glad for at det kommer nye sesonger som jeg kan ta med meg på sykkelritt

- Hva ble årets personlige øyeblikk, og hvorfor?

- Jeg spanderte på meg en Boxee Box etter at jeg kom hjem fra Tour de l’Avenir, siden Pcen min ikke orket å spille av filmer lenger. Det er bare å koble Boxee Boxen til TVen med en HDMI-kabel også sette de eksterne harddiskene rett i Boxee Boxen. Den leser absolutt alle filtyper og sorter musikk, bilder, filmer og serier i riktig rekkefølge. Den har mange «Apps» og en del andre kule funksjoner. Må prøves! Sjekk for mer info.

- Hva ble årets personlige nedtur, og hvorfor?

- Det var en film en del av oss på Joker Merida så på kino i våres; The Grey. Skikkelig dårlig film. Se traileren, så har du sett alt som er å se!

- Har du en god historie fra sesongen som du vil dele med våre lesere?

- Den beste historien er nok historien om «Hatfields and McCoys». Det er om to familier som har en del uenigheter etter borgerkrigen i USA. Brutal og nådeløs, men en sann historie.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.