RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- Innerst inne er de nok dritskuffet

Foto: Lise Åserud / NTB scanpix
Sist oppdatert:
Magnus Moan var en svært skuffet mann etter spurttapet.

VAL DI FIEMME/OSLO (Nettavisen): De norske kombinertgutta gikk inn til sølv under lagkonkurransen i VM i Val di Fiemme søndag ettermiddag.

Magnus Moan gikk den siste etappen for Norge, og ledet inn på oppløpet, men måtte se seg slått av franske Jason Lamy Chappuis i spurten. Det var et surt tap for trønderen.

- Nå har jeg det ikke særlig bra. Men jeg må la dette synke inn. Jeg har underskudd på suksess for tiden. Jeg har så veldig lyst til å lykkes, sier han til NRK etter løpet.

- Men jeg får det ikke helt til, og det er veldig synd. Men Jason er verdens beste kombinertløper for tiden. Jeg sa til meg selv underveis at dette skal jeg f*** ikke tape, men det kostet mye. Jeg fulgte planen hundre prosent, men jeg må bare ta av meg luen for Jason. Det er heldigvis flere renn igjen, sier han.

Moan var svært skuffet etter rennet og måtte trøstes av lagkameratene i forkant av blomstersermonien.

Sølv var likevel ikke noe nederlag for de norske gutta, som måtte kjempe hardt for medaljen. Jørgen Graabak, Håvard Klemetsen, Magnus Krog, og Magnus Moan gikk for det norske laget.

- Smaker bra
Norge lå som nummer fire før langrennsdelen. Hoppingen hadde vært varierende, og gullsjansene var på forhånd ikke vurdert som alle verden.

- 50 sekunder er mye, så kampen om gullet blir vanskelig, men vi skal gå så fort vi kan, sa Håvard Klemetsen til NTB etter det noe skuffende hopprennet tidligere på dagen.

I sporet viste også de norske gutta hva som bor i dem.

- Dette smaker bra. Det er litt irriterende at det bare blir sølv nå vi leder med fem meter igjen, men med tanke på det utgangspunktet vi hadde, er vi kjempefornøyd, sier Klemetsen til NRK.

Veteranen mente ankermann Magnus Moan gjorde alt som var mulig på siste etappe.

- Han gjorde en bra jobb, han gjorde alt han kunne. Han var utrolig lei seg da han kom i mål, men han gjorde en veldig god jobb. Han hadde et tøft utgangspunkt, sier Klemetsen.

I pressesonen etter løpet sa Moan at han var takknemlig fpr å ah et så bra lag rundt seg, men at han trodde alle var skuffet over sølv.

- Jeg er selvfølgelig takknemlig for det laget jeg har rundt meg. Men innerst inne, er de nok dritskuffet, de også, sier Moan til journalistene i Val di Fiemme.

Hevet seg
Jørgen Graabak gikk første etappe for det norske laget og leverte strålende innsats. Da han gikk i mål var lederlaget Japan passert og han var bare 6,3 sekunder bak Østerrike i tet.

En herlig revansj for Graabak, som ikke hadde noen god dag i hoppbakken. Trønderen landet på stusslige 80,5 meter i sitt hopp.

Håvard Klemetsen hoppet bedre med sine 97,5 meter, men veteranen er ikke like sterk i sporet. Søndag leverte han likevel et godt renn, og sørget for at Norge holdt følge langt fremme.

Veteranen avsluttet sterkt og Norge beholdt andreplassen også ved andre veksling. Det var fortsatt Østerrike som var i tet på dette tidspunktet.

Magnus Krog tok også godt vare på den jobben de to andre hadde gjort på sin tredje etappe. Unggutten var virkelig i siget i sporet, og hentet inn hele forspranget til Østerrike.

Spurtdrama
Krog gikk inn forspranget til østerrikerne, og selv om også han vekslet inn som nummer to, var det nå svært jevnt i teten.

Før den siste og avgjørende etappen var Japan tilbake i tet, mens Norge fulgte hakk i hæl, seks tideler bak. Frankrike var også helt der framme, mens Østerrike og USA var litt bak.

Moan gikk en svært god sisteetappe, men måtte likevel gi tapt for franskmannen i siste sekund. Dermed ble det sølv på Norge.

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen her og få flere ferske nyheter og friske meninger!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere