- Innmari skuffende å ikke ta gull

Foto: Heiko Junge (Scanpix)

Sølv er nederlag for Ingvild Flugstad Østberg.

27.01.10 13:58

HINTERZARTEN (ANB): Ingvild Flugstad Østberg (19) tok sin andre sølvmedalje under junior-VM i langrenn onsdag.

Flugstad Østberg startet helt sist på 5-kilometeren klassisk stil, og hadde dermed tidene til konkurrentene å gå på, men ble likevel noen få sekunder for sen til å ta gullet.

Etter målgang klarte ikke 19-åringen å legge skjul på skuffelsen:

- Jeg fikk sekunderinger på at jeg ledet hele veien, bortsett fra helt mot slutten, og da var det innmari skuffende å ikke ta gullet, sier Flugstad Østberg til Avisenes Nyhetsbyrå (ANB).

Les også: Tre dager, tre gullgutter

- Litt bittert
- Samtidig gikk jeg så fort jeg kunne, og sølv er bra når jeg får tenkt meg litt om, sier hun videre.

Vant gjorde finske Krista Lahteenmäki. Hun var tre skunder foran Gjøvik-jenta. Bronsemedaljen gikk til svenske Hanna Brodin, som var ytterligere ett sekund bak Flugstad Østberg.

- Det er litt bittert for jeg følte dette var min distanse. Jeg har alltid gått bra på 5 kilometer klassisk, forteller hun.

At sølv er et lite nederlag for henne kan man kanskje forstå, ettersom hun i 2009 ble den store VM-dronningen under juniormesterskapet i franske Praz de Lys – med fire gull!

To nye sjanser
I år står hun så langt igjen med to sølv – fra sprinten og 5-kilometeren.

Også de andre norske jentene gikk inn til hederlige resultater. Heidi Weng tok sjuendeplassen, mens Ragnhild Haga ble nummer ni. Tuva Toftdahl ble nummer 16.

Flugstad Østberg har fortsatt to distanser på å vinne et gull også under årets mesterskap. Fredag er det fellesstart med skibytte, mens det på søndag er stafett.

(ANB)

Sjekk siste vintersportsnytt her!
Sjekk siste sportsnytt her!

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.

Mest lest på Sport

Annonsebilag