*Nettavisen* Sport.

- Innvandrer må vinne OL i Kollen

Rune Gerhardsen håper å få med seg lokale OL-profiler i kampen om å sikre vinter-OL til Oslo i 2018. Foto: (Foto: Farid Ighoubah)

Rune Gerhardsen mener et OL i Oslo vil gjøre svært godt for integrering av innvandrere.

19.02.07 18:07

(iOslo.no): En av fem innbyggere i Oslo er innvandrere. I tillegg vil etter hvert en tredjedel av alle barn som begynner på skolen i Oslo ha innvandrerbakgrunn. Med stadige fordommer og debatter om integrering er Gerhardsen ønske som følger: en innvandrer representerer Norge i OL 2018, gjerne i et hopprenn i Holmenkollen, og vinner gull. Vips er en barriere brutt – tror han.

Nasjonalfølelse
- Jeg tror at et OL vil gjøre godt på mange måter. Med tanke på integrering ser jeg for meg at det kan være et svært positivt bidrag. Oslo er en by hvor én av fem har innvandrerbakgrunn, i tillegg er det rettet fordommer mot mange av dem. Ved å ha et OL i byen tenker jeg at de vil føle delaktighet i en stor konkurranse. Det kan være med på å skape nasjonalfølelse og tilnærming, sier Gerhardsen til iOslo.no. Han er med i prosjektorganisasjonen Oslo/Lillehammer 2018 som fremmer Oslo sitt OL-kandidatur.

Gerhardsens drøm om innvandrergull tror han ville vært stort. Han tror også det kunne vært et viktig bidrag til økt forståelse og toleranse mellom etniske nordmenn og innvandrere.

- Jeg tror at ville vært stort om en innvandrer for eksempel vant et hopprenn i Holmenkollen. Det kunne vært med å bryte en barriere, skapt økt forståelse og aksept. Spennende hadde det i hvert fall vært, sier Gerhardsen.

Urban
Han var selvsagt til stede da Oslo leverte sin OL-søknad inn til president i Norges Idrettsforbund Karl-Arne Johannessen. Selv om det har vært mye skriverier om det ene og andre anser Gerhardsen mulighetene som gode for at Oslo blir Norges kandidat.

- Uten å ville si noe om de andre tror jeg Oslo sine muligheter er gode. Oslo har en nærhet til folket, stort sett alle anleggene klare – så vi har for eksempel budsjettert med null i utgifter til anlegg til nordiske grener. I tillegg har vi det urbane som for eksempel ikke Tromsø har. Jeg både håper og tror at Oslo vil vinne frem, sier Gerhardsen.

Les flere saker på iOslo.no.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.