*Nettavisen* Sport.

- Investorene truer fotballen

Foto: (foto: scanpix)

FIFAs mektige president Sepp Blatter mener utenlandske investorer er den største trusselen for fotballen for øyeblikket.

21.11.06 17:38

Nå mener presidenten at Det internasjonale fotballforbundet bør komme på banen for å hindre at investorene ødelegger fotballens sjel.

Les også: Fotballens rike bakmenn

- Dersom dette ikke stoppes kan det skape store ødeleggelser, sier Blatter i forbindelse med at han tirsdag ble utnevnt til æresmedlem i Real Madrid.

- Kun av egen interesse
- Det finnes investorer som kjøper klubber, spesielt i England som ser ut som å være den mest attraktive ligaen i verden for øyeblikket. Disse investorene er fra Iran, Russland, USA og Georgia, fortsetter Blatter på pressekonferansen.

Blatter mener utenlandske investorer kjøper fotballklubber av blant annet politiske årsaker.

- Det siste vi har sett er at presidenten i det islandske fotballforbundet (Eggert Magnusson, red. anm) kjøpte West Ham. Vi må passe på at fotballen ikke ender opp hos folk som vil at sporten skal tjene dem, og som ikke ønsker å gjøre det beste for fotballen, sier presidenten i Det internasjonale fotballforbundet, ifølge Reuters.

- Må se på det juridiske
Blatter mener FIFA sammen med de ulike nasjonale fotballforbundene og myndighetene bør se på juridiske tiltak som kan hindre at fotballklubber blir kjøpt opp av utenlandske eiere.

- For dette er en veldig farlig utvikling. Det er vanskelig å identifisere hvor pengene kommer fra og hvor de ender opp, konstaterer Blatter.

Nettavisen ønsker en åpen og levende debatt.

Her kan du enkelt bidra med din mening.