RING: 02060 E-POST: 02060@nettavisen.no
Ønsker du å sende video eller andre dokumenter? Benytt 02060@nettavisen.no
Kontakt oss

- IOK-medlemmene betaler for seg selv

Oslo 20140319. Børre Rognlien, president i Norges idrettsforbund blir intervjuet av media etter pressekonferansen der Rognlien kommenterte søknaden til vinter-OL i 2022. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix
Oslo 20140319. Børre Rognlien, president i Norges idrettsforbund blir intervjuet av media etter pressekonferansen der Rognlien kommenterte søknaden til vinter-OL i 2022. Foto: Anette Karlsen / NTB scanpix Foto: Anette Karlsen (NTB scanpix)
Sist oppdatert:
Det forteller idrettspresidenten.

Den internasjonale olympiske komiteen (IOK) betaler alle utgifter for sine egne medlemmer i forbindelse med OL-arrangementene, ifølge idrettspresident Børre Rognlien.

– IOK betaler både reise, hotell, mat og drikke for sine folk under ethvert OL-arrangement. Det har organisasjonen gjort i flere OL allerede, hevder Rognlien, som sier at han ikke vil forsvare komiteen, men likevel mener han det er en organisasjonen i god utvikling.

Bakgrunnen for at idrettspresidenten tar opp dette er at to stortingsrepresentanter har stilt krav om at IOK-medlemmene må betale sine egne utgifter i forbindelse med oppholdet under et eventuelt Oslo-OL.

Rognlien sier til NTB at OL-komiteen i Oslo ikke blir belemret med ekstrautgiver til IOK-representantene.

Oppslutning

Han er mer opptatt av oppslutningen om OL blant folk flest.

– Du har tidligere sagt at det bør være 60 prosents oppslutning i befolkningen for at Norge skal arrangere OL. Med de galluptallene som ligger på bordet nå, hva sier du til det?

– Jeg har sagt vi måtte ha 60 prosents oppslutningen innen idretten. Vi fikk 90 prosent. Jeg sa vi måtte ha 60 prosents oppslutning i bystyret i Oslo. Den endte på 89 prosent. Jeg sa også at 60 prosent av dem som sitter på Storting og i regjering må støtte opp om dette. Foreløpig gjenstår det å se hva dette tallet vil ende på.

Åtte år frem
– Jeg sa også at vi bør ha 60 prosent av det norske folk i ryggen innen juli 2015 med tanke på å møte konkurransen fra andre land. Jeg står på at det er viktig å ha bred oppslutning om OL-tanken, men tidspunktet betyr mye, og åtte år fram i tid er lang tid. Det tror jeg har betydning for galluptallene, sier Børre Rognlien til NTB. (©NTB)

Mest sett siste uken

Lik Nettavisen Sport her og få flere ferske sportsnyheter i feeden din!

sterke meninger

Nettavisen vil gjerne vite hva du mener om denne saken, og ønsker en frisk debatt i våre kommentarfelt. Vær saklig og respektfull. Les mer om Nettavisens debattregler her.

Gunnar Stavrum
sjefredaktør

comments powered by Disqus

Våre bloggere